В Луцьку секретар міської ради Юлія Вусенко поспілкувалася з французькими студентами

В Луцьку секретар міської ради Юлія Вусенко поспілкувалася з французькими студентами

30.10.16 11:05 0 562
Місто Луцьк бере участь у проекті “Урбаністичні стратегії в історичних містах, скеровані громадою” COMUS. У його рамках до нашого міста завітали студенти з Франції. з Евою Барберо, Колін Фійон та Еріком Мантьєн зустрілися секретар міської ради Юлія Вусенко та начальник відділу міжнародних зв'язків управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Анна Вінцюк.

Юлія Вусенко привітала гостей у Луцьку та побажала гарного перебування.

Ерік Мантьєн зауважив, що вони вивчають культурну спадщину різних міст у рамках проекту COMUS. Проводять короткі інтерв'ювання мешканців міст, посадових осіб органів влади. Їм уже вдалося побувати у містах Київ та Жовква.

Секретар міської ради зазначила, що Луцьк місто з давньою історією. Тут є багато культурних пам'яток. За її словами, перлиною міста є Луцький замок, який знаходиться на території Історико-культурного заповідника. Також цікавими об'єктами є Вежа Чорторийських, костел Святих Петра та Павла тощо. У різні часи у нашому місті проживали люди різних національностей та віросповідань. У старій частині міста залишилися архітектурні пам'ятки, культові споруди. Їх намагаються підтримувати у належному стані.

Юлія Вусенко розповіла, що міська влада підтримує національні меншини, надає допомогу в організації та проведенні різноманітних заходів. За її словами, у зв'язку з анексією Криму до Луцька приїхали кримські татари.

Також секретар міської ради наголосила, що з проведення процесів децентралізації у міському бюджеті збільшились надходження. Кошти спрямовуються й на реконструкцію пам'яток. На жаль, проблемою є, що історико-культурний заповідник не у підпорядкуванні Луцької міської ради і окремі питання повільно вирішуються.

На завершення зустрічі учасники зробили спільне фото на згадку.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ужгородською місцевою ...
Наступна новина: З нагоди Дня автомобіліста ...

КОМЕНТАРІ