Вінничина: керівництво області обговорило із польськими партнерами питання щодо створення палацу в с. Соколівці Крижопільського району (+фото)

Вінничина: керівництво області обговорило із польськими партнерами питання щодо створення палацу в с. Соколівці Крижопільського району (+фото)

30.10.16 17:08 0 903
29 жовтня, перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко зустрівся з представника офіційної делегації Республіка Польща. Під час зустрічі сторони обговорили концепцію проекту відновлення палацо-паркового ансамблю в с. Соколівці Крижопіського району.

Перемовини представники Вінницької облдержадміністрації вели з власником Фонду Кароля Беліни-Бжозовського Антоні Беліна-Бжозовські, представником Фонду Евою Беліна-Бжозовські та архітектором, реставратором Йоанна Топоровська.

В рамках зустрічі, сторони обговорили концепції проекту відновлення палацо-паркового ансамблю в с. Соколівці Крижопільського району, етапи реалізації та джерела фінансування проекту.

Вітаючи гостей Андрій Гижко висловив слова вдячності за візит до Вінниччини. «Мені приємно відзначити, що у нас завжди складається щира та відверта розмова, адже це запорука великого успіху. ви маєте змогу відвідати с. Соколівку та на справі ознайомитись з місцевістю. Маю сподівання, що наша наступна зустріч дасть змогу вже перейти до конкретних дій в напрямку втілення проекту», - наголосив посадовець.

Зі свого боку Антоні Беліна-Бжозовські, висловив почуття вдячності за можливу співпрацю та окреслив свої плани майбутніх партнерських відносин. «Ця зустріч ще на один крок наблизить нас до практичних дій. На даний момент триває процес створення Фонду Кароля Беліни-Бжозовського, який буде засновником підписаної угоди між Україною та Польською Республікою. Тому нам слід обговорити конкретні питання по об'єкту. Адже на даний час наша співпраця лише на документальному рівні, а в майбутньому має перейти до підписання Протоколу між сторонами та залучення інвестицій на територію Вінниччини і у селі Соколівка з'явиться ще одна історично-туристична мека», - наголосив польський партнер.

Після зустрічі представники делегації поїхали в с. Соколівка ознайомитись з місцевістю та територією для майбутнього парку.

Нагадаємо, що у майбутньому, між Вінницькою облдержадміністрацією, Вінницькою обласною Радою України та Фондом Кароля Беліни-Бжозовського Республіки Польща - можливе підписання Протоколу намірів щодо створення Польсько-Українського культурного центру - музею «Поділля» у с. Соколівці на основі садиби Бжозовських ХІХ століття.













Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Орендна плата за ...
Наступна новина: Стягнення заборгованості за ...

КОМЕНТАРІ