У Луцьку відкрили кабінет екстреної соціальної допомоги

У Луцьку відкрили кабінет екстреної соціальної допомоги

01.11.16 18:25 0 628
Напередодні професійного свята — Дня соціального працівника — новий об'єкт соціального призначення для сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах, відкрили у приміщенні РАЦСу, що на проспекті Соборності, 18. На відкриття завітали заступник міського голови Сергій Григоренко, депутат міської ради Сергій Була, директор Луцького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Ліна Галан, начальник служби у справах дітей Федір Шульган, керівник Волинського обласного благодійного фонду “Дитяча місія. Україна” Людмила Лонюк, а також Президент Скандинавської місії Бо Валенберг.

Звертаючись до присутніх, Ліна Галан зазначила, що Луцький міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді входить у розподіл гуманітарної допомоги Скандинавських країн. Допомога надходить з Швеції, Данії, Норвегії, Німеччини та Фарерських островів. Соціальний проект “Кабінет екстреної допомоги” розпочав свою роботу у 2010 році. Його послугами скористалося більше 3 тисяч сімей, які потребують особливої підтримки. За її словами, є можливість відкрити оновлений кабінет, який буде адаптований для різних категорій людей. Зокрема, для людей з особливими потребами працюватиме кнопка виклику персоналу. Також вона висловила вдячність міській владі та депутатському корпусу за підтримку та сприяння у вирішенні організаційних питань.

Заступник міського голови Сергій Григоренко наголосив, що саме з ініціативи міського голови Миколи Романюка у Луцьку є нагода відкрити кабінет, який надаватиме невідкладну допомогу дітям — сиротам та сім'ям, які опинилися у складних життєвих ситуаціях. Також він пообіцяв зі свого боку і надалі підтримувати подібні проекти та ініціативи, аби таким чином допомагати тим, хто цього потребує.

Президент Скандинавської місії в Україні Бо Валенберг, звернувшись до присутніх, висловив сподівання, що центр, який відкривається, стане острівком радості та милосердя для людей, які опинилися у складних обставинах. Також він зазначив, що за роки співпраці з Луцьким міським центром для сім'ї, дітей та молоді та благодійним фондом “Дитяча місія. Україна” вдалося чимало досягти.

Ліна Галан також висловила подяку депутату міської ради Сергію Булі за допомогу у наданні в оренду приміщення у будівлі РАЦСу. В свою чергу, Сергій Була запевнив, що депутатський корпус міської ради і надалі підтримуватиме такі важливі соціальні проекти.

Після урочистого перерізання стрічки усі присутні мали змогу оглянути оновлений кабінет. Відтепер кожна сім'я, що стала заручником складних життевих ситуацій, зможе тут отримати безоплатний одяг, взуття, предмети побуту, посуд, засоби особистої гігієни та продуктові набори.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині розпочато ...
Наступна новина: Коли і чому джинси стали ...

КОМЕНТАРІ