Луцька міська громадська ветеранська організація “Спілка в'язнів — жертв нацизму” презентувала новий проект

Луцька міська громадська ветеранська організація “Спілка в'язнів — жертв нацизму” презентувала новий проект

01.11.16 19:54 0 717
У приміщенні Луцької міської громадської ветеранської організації “Спілка в'язнів — жертв нацизму” відбулася прес-конференція з нагоди початку роботи проекту Спілки “Підвищення рівня соціальної захищеності, адаптації та рівності можливостей людей похилого віку з числа жертв націонал-соціалізму шляхом надання їм кваліфікованої підтримки та допомоги в побуті, залучення до активної громадської діяльності”.

Голова правління ЛМГВО СВЖН Валентина Лазарук розповіла про історію створення організації, яка об'єднує людей міста Луцька, що в роки Другої світової війни зазнали знущань від нацистських злочинців у концтаборах та на примусових роботах у фашистській Німеччині. Одним із основних напрямків діяльності — захист законних соціальних, економічних, вікових та інших спільних інтересів членів організації — жертв нацизму та їх сімей.

Луцька міська громадська ветеранська організація “Спілка в'язнів — жертв нацизму” бере участь у проектній діяльності. Зокрема, впроваджуючи проект у 2012 році, який фінансувався “Міжнародним Фондом “Взаєморозуміння і толерантність”, була видана збірка спогадів колишніх в'язнів нацистських концтаборів, дітей- в'язнів та дітей, народжених в концтаборах, остарбайтерів, примусово вивезених у фашистську Німеччину в роки Другої світової війни під назвою “Говорить пам'ять”. У 2013-2014 роках цим же фондом був підтриманий ще один проект “Без минулого нема майбутнього ­ жива історія поколінь”.

Проект, який було презентовано, буде реалізовуватися в рамках програми “Місце зустрічі Діалог” за фінансування фонду “Пам'ять, відповідальність та майбутнє” ( Німеччина). Його партнером є Всеукраїнська благодійна організація “Турбота про літніх людей”.

Проект діє з 1 жовтня 2016 року по 31 вересня 2018 року (два роки). Його діяльність спрямована на підтримку життєвих потреб людей похилого віку з числа в'язнів — жертв нацизму, членами Луцької міської громадської ветеранської організації “Спілка в'язнів — жертв нацизму” є 64 особи. 28 із них мало мобільні літні люди, які потребують особливого догляду. В рамка проекту буде сформована група волонтерів різних вікових категорій, які допомагатимуть цим людям у побуті. Основними партнерами проекту виступають: Луцька міська рада, департамент соціальної політики Луцької міської ради, Волинське обласне відділення української “Спілки в'язнів — жертв нацизму”, Луцький педагогічний коледж, Луцький медичний коледж, Волинський коледж Національного університету харчових технологій, Східноєвропейський національний університет, громадські організації області.

Серед основних заходів нового проекту — зустрічі зі школярами та студентами у клубі “Гарячі серця” та в навчальних закладах. Зустрічі з робітничою молоддю. Працюватиме юридичний консультативний пункт для учасників проекту в'язнів — жертв нацизму. Передбачена участь у культурно-мистецьких заходах, екскурсіях. Спеціалісти проекту будуть здійснювати постійний супровід маломобільних громадян, а також передбачено адресне надання санітарно-гігієнічних засобів, памперсів тощо.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківську ...
Наступна новина: Некхенгер: что это такое?

КОМЕНТАРІ