Чернігівській школі № 1 - 80 років

Чернігівській школі № 1 - 80 років

01.11.16 11:42 0 592
Чернігівська школа №1 днями відсвяткувала свій 80-річний ювілей. З нагоди цієї шанованої дати у Чернігівському обласному музично-драматичному театрі імені Шевченка відбулись урочистості. Колектив школи зі святом вітали керівники міста й області, випускники майже всіх попередніх років, гості та запрошені.

- це один з найпрестижніших загальноосвітніх навчальних закладів у нашому місті, який продовжує кращі традиції поглибленого вивчення іноземних мов. Нині у школі навчається понад 1400 учнів.

Відомо, що ще в 50-ті роки окремі предмети у школі викладались англійською мовою. окрім англійської, введено вивчення другої іноземної мови (німецької або французької).

У своєму вітальному слові Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зазначив, що попри свій вік, 1-а школа - це все ще «молодий навчальний заклад з дуже серйозними перспективами». Він нагадав присутнім, що за версією журналу «Фокус» у 2014 році в списку 50-ти найкращих шкіл України школа № 1 посіла 11-у сходинку, пропустивши вперед тільки ліцеї, що працюють при провідних університетах країни.

Школа активно підтримує зв'язки з Корпусом Миру та зі школами США, Німеччини, Франції та Польщі, а також, бере участь в програмі учнівських обмінів FLEX. За часів незалежності України більше 50 учнів стали фіналістами конкурсу майбутніх лідерів за цією програмою та отримали можливість навчатись у США.

Кращих викладачів школи під час урочистостей відзначили подяками та грамотами.

Прес-служба Чернігівської міської ради

(фото за матеріалами ТРА "Новий Чернігів")
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Луцьк: 2 листопада ...

КОМЕНТАРІ