Степан Барна: Тільки особисто виїжджаючи на об’єкти будівництва - буду впевнений в результаті

Степан Барна: Тільки особисто виїжджаючи на об’єкти будівництва - буду впевнений в результаті

01.11.16 16:19 0 742
Майже 2,5 млн грн цього року виділено на реконструкцію школи у с.Почапинці, Тернопільського району. Проблема назріла давно, адже будівля має 35 років і за цей час капітального ремонту не проводилося. Дах постійно затікав, плитка з фасаду облущилася, старі вікна призводять до значних втрат тепла – відповідно на опалення потрібно витрачати більше коштів, ніж могло б бути. Освіту у цій школі здобувають 186 учнів – з самих Почапинець, а також трьох найближчих сіл: Підгороднє, Драганівка, Забойки.

За словами директора школи Галини Щепної, перед керівництвом району та області питання щодо ремонту школи ставили давно, і ось нарешті, є результат - роботи з реконструкції зараз в активній фазі.

Як повідомив начальник управління капітального будівництва Тернопільської ОДА Віктор Кузяк, у 2016 році на реконструкцію школи с.Почапинці виділено: 2 млн грн з фонду регіонального розвитку, 449,9 тис. грн. – з районного бюджету. Станом на кінець жовтня завершена підмурівка парапетів на 3-х корпусах, на 2-х корпусах завершено монтаж дерев'яних конструкцій та накрито гідро-бар'єром. Також за його словами, з 1 листопада розпочнеться монтаж метало-профілю. Наразі на ІІІ корпусі ведуться роботи з монтажу дерев'яного каркасу. Першу частину даного об'єкту планують завершити до середини грудня, решту робіт продовжать у 2017 році.

Перевірити наскільки якісно ведуться роботи в Почапинській школі приїхав Голова ОДА Степан Барна – вважає, що тільки з виїздом на об'єкти будівництва буде впевнений в результаті. Тому регулярно буває в районах області. «Сільські школи мають відповідати рівню сучасної освіти – як в методичному сенсі, так і щодо матеріально-технічного забезпечення. Ми зараз активно вкладаємо в це кошти, адже мова про стратегічний компонент: якісна освіта – кваліфіковані кадри, а хороші спеціалісти – це розвиток області», - наголошує Степна Барна.

Як зазначає Голова Тернопільської районної адміністрації Олександр Похилий, реконструкція Почапинської школи розрахована на два роки, загальна вартість складає близько 6 млн грн. Загалом же в галузі освіти цьогоріч в Тернопільському районі реалізовується понад два десятки дрібних проектів з середньою вартістю 250-300 тис грн – в основному це поточні ремонти навчальних закладів. І шість масштабних проектів з кошторисом понад 1 млн грн кожен.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Підприємець – ...
Наступна новина: В Тернополі у поминальний ...

КОМЕНТАРІ