Степан Барна: Виробники Тернопільщини пропонують якісну продукцію і їх слід підтримувати кожному із нас

Степан Барна: Виробники Тернопільщини пропонують якісну продукцію і їх слід підтримувати кожному із нас

01.11.16 14:48 0 511
Підтримка місцевого виробника є важливою складовою розвитку економіки Тернопільщини. Враховуючи, що якість продукції аграріїв та фермерів області є досить високою, Тернопільщина може зайняти хороше місце на Всеукраїнському ринку, а також успішно реалізовувати свої товари на експорт. Про це зазначив голова Тернопільської обласної адміністрації Степан Барна під час сільськогосподарського ярмарку, що днями відбувся в Тернопільській області.

«Однозначним позитивом є те, що виробники нашої області розширюють асортимент товарів, йдуть вперед й пропонують нові види продукції. Кожному із нас в свою чергу слід їх підтримувати – купувати наше», - зауважив голова ОДА.

На його переконання, потенціал Тернопільської області дозволяє займати провідне місце не лише у сфері вирощування сільськогосподарської продукції, але й у перспективі ще переробки.

«Стратегічно ми робимо ставку на переробку. Усі ми є свідками того, як в Тернопільській області розширюються площі для зберігання продукції, відкриваються лінії переробки. Поки що маленькі торгові марки нашого краю є цілком конкурентоздатні, і переконаний, що незабаром вони зможуть вийти на великий ринок», - вважає Степан Барна.

Водночас він відзначив важливість організації умов для більш тісної взаємодії виробника та покупця. Одним із інструментів для цього є ярмарки, які регулярно проводяться в Тернопільській області. «Для виробників – це можливість представити свою продукцію – при чому плата за торгове місце відсутня. Для покупців – нагода придбати екологічно чистий продукт за цінами нижчими, ніж у магазинах», - зазначає очільник краю.

Нагадаємо, днями на Тернопільщині відбувся традиційний ярмарок. Участь взяли усі райони області, свою продукцію мали можливість представити понад 170 виробників. За попередніми оцінками загальний виторг склав близько 7 млн. грн. У порівнянні з 2015 роком, обсяг виробництва валової продукції сільського господарства в Тернопільській області дав приріст на 4,3%.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі демонтовано ...

КОМЕНТАРІ