Катеринівську виправну колонію відвідали представники Генеральної прокуратури України

Катеринівську виправну колонію відвідали представники Генеральної прокуратури України

01.11.16 10:11 0 514
Катеринівську виправну колонію № 46 управління Державної пенітенціарної служби України в Рівненській області з робочим візитом 28.10.2016 відвідали начальник управління нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру у місцях несвободи Генеральної прокуратури України Вячеслав Свірець, заступника начальника цього управління Володимир Фітьо, перший заступник прокурора Рівненської області Ігор Ольшанецький, а також інші прокурори управління Генеральної прокуратури України та відділу прокуратури області.

Мета візиту - перевірка стану додержання конституційних прав засуджених, порядку та умов відбування ними покарання.

У супроводі працівників Державної пенітенціарної служби України в Рівненській області та зазначеної колонії прокурори здійснили обхід території установи та її корпусів - виробничу зону, медичну частину, житлові приміщення, їдальню, прогулянкові дворики.

Начальник управління Генеральної прокуратури України Вячеслав Свірець поспілкувався із засудженими, цікавився, насамперед, умовами їх тримання, надання медичної допомоги, взаємовідносинами з адміністрацією установи тощо. Також він провів особистий прийом засуджених, під час якого вони мали можливість поставити перед прокурором низку запитань.

Основними питаннями, якими цікавились засуджені, це застосування заохочувальних норм законодавства до осіб з тривалими термінами покарання, питання працевлаштування після звільнення та інше.

З окремих звернень засудженим було одразу надано роз'яснення.

За результатами обходу було проведено нараду, на якій представники Генеральної прокуратури України вказали на окремі порушення щодо умов утримання засуджених та дотримання законності в Катеринівській виправній колонії (№ 46).

Пріоритетними завданнями пенітенціарної служби залишаються приведення умов тримання засуджених до європейських стандартів, здійснення відповідної виховної роботи із засудженими під час відбування покарання та підготовка до їх звільнення.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ