Вінничина: «Гармонія» долучилася до розробки всебічної концепції активного відпочинку молоді з інвалідністю (+фото)

Вінничина: «Гармонія» долучилася до розробки всебічної концепції активного відпочинку молоді з інвалідністю (+фото)

01.11.16 13:26 0 572
31 жовтня, Вінницька громадська організація молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія» на базі свого реабілітаційного центру провела «круглий стіл» під назвою «Активний відпочинок молоді з інвалідністю через призму доступності».

Захід відбувся в рамках проекту «Інтеграція молоді з функціональними обмеженнями у суспільство «До мети – разом!» спільно з Вінницькою міською громадською організацією «Соціальний вектор» за підтримки Міністерства молоді та спорту України та Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації. Проект, що реалізовується з серпня цього року, має на меті підвищення соціальної адаптації, відновлення морального стану та соціальної функціональності молоді з інвалідністю шляхом розвитку творчих здібностей, вироблення активної життєвої позиції для сприятливішої інтеграції в суспільство.

«Ми повинні дбати про створення доступного середовища життя для усіх без виключення, а не лише для людей з інвалідністю», – зазначила голова громадської організації «Гармонія» Раїса Панасюк. «Так, при розробленні та втіленні в життя різноманітних міських, регіональних та державних програм питання доступності мають бути обов'язково враховані», – додала вона.

За словами голови ВМГО «Соціальний вектор» Євгена Ковальського, Вінниччина знаходиться в авангарді регіонів України щодо архітектурної та інформаційної доступності, але це не означає, що потрібно зупинятися на досягнутому.

Відповідальна за зв'язки з громадськістю реабілітаційного центру «Гармонія» Сюзанна Жуковська розповіла про проект «Шалений мандрівник», який реалізовується за підтримки Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації та частково фінансується коштами обласного бюджету. Проект, що спрямований на забезпечення потреб людей з інвалідністю в духовному розвитку, передбачає проведення моніторингу доступності закладів (кафе, автозаправних станцій тощо), які зустрічаються на шляху подорожуючих клубу «Шаленого мандрівника».

За результатами «круглого столу» будуть розроблені рекомендації до програм місцевого, обласного та державного значення щодо поліпшення доступності для людей з інвалідністю. Так, вже з наступного тижня усі напрацювання у ході зустрічі будуть передані профільним установам для подальшого впровадження.

Детальніше щодо проектів можна дізнатися на офіційній веб-сторінці громадської організації «Гармонія» (http://harmonia.co.ua).



























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Порядок ...
Наступна новина: Закриття фаєр-сезону у ...

КОМЕНТАРІ