Історія появи Київського торта

Історія появи Київського торта

02.11.16 22:34 0 1109

Тим, хто бував в містах України і, зокрема, у Києві, чудово знайома головна кондитерська гордість цього міста, а саме - "Київський торт". У радянські часи коробка з цими ласощами була основним подарунком, який везли люди з собою з Києва. За популярністю і символічністю "Київський торт" можна порівняти мабуть, що зі знаменитим "Захером", тульськими пряниками або рідкісними різновидами французького сиру.

Історія створення легендарного торту почалася в 1956 році, коли його творець, в майбутньому успішна жінка - Надія Чорногор, тоді ще сімнадцятирічна дівчина, що не вступивши в медучилище, вирушила вчитися на учня кондитера. Спочатку їй довіряли лише «прикрашення» тортів, але й там все стало виходити далеко не відразу.

Однак через півроку дівчина освоїла нюанси непростої професії і вирішила залишитися кондитером. У тому ж, році Надія придумала рецепт знаменитого на сьогодні "Київського торту" і на фабриці ім. К. Маркса, де навчалася дівчина, випекли 3-ри пробних торти за її рецептурою, а потім ще 5-ть і ще... Через деякий час вона додає до нього особливий крем.

З тих часів рецепт "Київського торту" на фабриці піддавався численним змінам, а його точна рецептура є найбільшою таємницею цієї установи. До речі, на сайті http://www.videoculinary.ru/recipe/kievskij-tort/ ви можете переглянути оригінальний рецепт знаменитого торту.

Приблизно через рік "Київський торт" отримав свою 1-шу нагороду - це було третє місце на конкурсі і бронзова медаль. Перше місце знаменитий торт і його творець отримали вже в 1976 році, на дуже престижному республіканському конкурсі.

Звичайно, зараз рецепт данного торту значно спростився і як результат він подешевшав, зокрема замість 5-ти сортів горіха в «Київському торті» присутній тільки 1-ин, але головною родзинкою цього чудового "солодкого творіння" є зовсім не кількість горіхів, а спосіб їх приготування, який можливий тільки в виробничих печах особливого типу, щоб в результаті вийшли повітряно-горіхові коржі.

А найприємнішим обов'язком, яку виконувала на фабриці чудовий кондитер Надія Чорногор, була дегустація кожної партії "Київського торту", який випускався на фабриці. Таким чином, секрети успішних жінок досить прості - потрібно знайти те заняття, яке тобі дійсно до душі і в ньому ти зможеш не те, що легендарний рецепт торта придумати, а навіть гори звернути!




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Сучасна друкарня і її ...
Наступна новина: Вибратор для бетона: ...

КОМЕНТАРІ