Ольга Похиляк підсумувала роботу освітньої галузі Тернополя

Ольга Похиляк підсумувала роботу освітньої галузі Тернополя

04.11.16 11:51 0 491
Начальник управління освіти та науки Ольга Похиляк підбила проміжні підсумки роботи галузі освіти за 10 місяців 2016 року. Цього року, завдяки виділеним коштам з бюджету вдалося провести капітальні ремонти у закладах освіти, заасфальтувати території та оновити матеріально-технічне забезпечення.

Загальноосвітні заклади освіти

«Міська рада на останній сесії виділила кошти на виплату іменних стипендій кращим тернопільським школярам у 17-ти номінаціях, а це по 300 грн. в місяць впродовж навчального року. Ці кошти вже направлені у заклади і за попередні місяці їх отримають учні вже у листопаді, - розповідає Ольга Похиляк. - Премії вчителям, які підготували переможців олімпіад, вже виплачені».

Щодо загальноосвітніх закладів, то є ще одне актуальне питання - забезпечення закладів освіти підручниками. За словами начальника управління освіти, учні 4 та 7 класів забезпечені книгами на 50-60%, проте, відповідно до угод з видавництвами, підручники повинні надійти у повному обсязі до кінця грудня.

Дошкільні навчальні заклади

Дошкільні навчальні заклади у місті забезпечують потреби майже усіх дітей трьохрічного віку. За словами Ольги Похиляк, останні декілька років у місті створювалося по 12-13 груп у діючих дитячих садочках та було створено два дитячі садки №3 на Дружбі та №4 на БАМі.

Наступного року у місті заплановано відкрити ще шість додаткових груп для дошкільнят, три з яких будуть розміщені у мікрорайоні «Новий світ».

Заклади професійно-технічної освіти

Цього року Тернопіль розпочав фінансування заклади професійно-технічної освіти, які наразі перебувають у підпорядкуванні профільного управління.

«Фактично наприкінці минулого року нас поставили до відома, що ПТУ будуть фінансуватися виключно з міського бюджету. З січня ми виплачуємо тим закладам, які знаходяться у Тернополі і стипендії, і зарплати, і відпускні та проплачуємо усі платежі, тому проблем немає. Наразі наші повноваження - це тільки фінансування закладів освіти, тому чи буде реорганізація чи будь-які зміни у цих закладах, наразі сказати не можемо, оскільки немає відповідної законодавчої бази», - додає Ольга Похиляк.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Вінниччині під урожай ...

КОМЕНТАРІ