Більше півтисячі переселенців скористались послугами служби зайнятості Тернопільщини упродовж останніх двох років

Більше півтисячі переселенців скористались послугами служби зайнятості Тернопільщини упродовж останніх двох років

04.11.16 08:52 0 513
Одним з пріоритетних завдань служби зайнятості є сприяння працевлаштуванню особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції. Переселенцям, які звертаються до центрів зайнятості Тернопільської області, надається весь спектр соціальних послуг – пошук роботи, участь в оплачуваних громадських та тимчасових роботах, інформаційні, консультаційні та профорієнтаційні послуги, для бажаючих розглядається можливість підвищення їхньої кваліфікації, професійної підготовки та перепідготовки, а також започаткування власної справи.

Переселенці мають доступ до загальнодержавної бази вакансій не тільки в межах одного міста чи району, а й інших регіонів країни. Інформацію про вакансії в центрах зайнятості можна отримати на стендах, через програмно-апаратні комплекси самостійного пошуку роботи, комп'ютери вільного доступу, які підключені до Інтернету. Також вони мають можливість відвідувати семінари з набуття навичок пошуку роботи, написання резюме, підготовки до співбесіди з роботодавцем тощо.

«Загалом, починаючи з 01.10.2014 до жовтня 2016 року, до базових центрів зайнятості Тернопільської області звернулись у пошуках роботи 511 осіб з числа тих, які отримали довідку (з початку дії постанови КМУ від 01.10.2014 № 509) про взяття на облік як осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України або районів проведення АТО. 220 осіб працевлаштовані, 37 - проходили професійне навчання, 43 - були залучені до тимчасової зайнятості особи. На даний час на обліку у центрах зайнятості області продовжує перебувати 28 переселенців, для яких продовжується пошук роботи», - повідомив директор обласного центру зайнятості Петро Химейчук.

27.03.2015 набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту внутрішньо переміщених осіб», згідно з яким 14 роботодавців області отримали компенсацію витрат на оплату праці за працевлаштування 15 зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб.

Прес-служба обласного центру зайнятості

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинського митника ...
Наступна новина: Житомирщина: на ...

КОМЕНТАРІ