У Тернопільській обласній державній адміністрації відбулася рада учасників АТО

У Тернопільській обласній державній адміністрації відбулася рада учасників АТО

04.11.16 10:18 0 552
Низку проблемних питань особистого та колективного характеру, а також шляхи їхнього вирішення, обговорили під час засідання ради учасників антитерористичної операції при Тернопільській обласній державній адміністрації, що відбулася під головуванням очільника області Степана Барни.

Також у даному заході взяли участь представники всіх громадських об'єднань учасників АТО всіх районів області. Присутні озвучили й проблеми, що потребують комплексного вирішення. Зокрема, мова йшла про соціальний захист, виділення земельних ділянок, надання відповідного статусу учасника бойових дій, а також оздоровлення та реабілітацію.

«Принципова позиція голови обласної адміністрації — реагувати на всі звернення кожного бійця АТО не залежно від того, має він статус учасника бойових дій чи ні. Під час даного засідання ми не ставимо за мету лише обговорити нагальні проблеми. Найголовніше — це піти на зустріч нашим захисникам, їхнім родинам й допомогти у вирішенні їхніх проблемних питань. До слова, на даний час в області налічується близько 3 тисяч демобілізованих, а після чергової демобілізації до кінця року очікується, що ця кількість становитиме вже близько 5 тисяч осіб», — зазначив заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Юрій Юрик».

Нагадаємо, від часу створення ради було проведено 11 засідань, на яких розглядались актуальні питання, спрямовані на допомогу і захист учасників антитерористичної операції.

Що стосується отримання земельних наділів на Тернопільщині, учасники антитерористичної операції подали вже понад 5 тисяч заяв.

«За результатами їхнього розгляду було надано 4 268 дозволів на розробку землевпорядної документації на землі площею понад 2 306 га. У тому числі для ведення садівництва – 1 751 земельних ділянок, для особистого селянського господарства – 1 252 земельних ділянок, для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд – 1 265», — повідомляє директор департаменту соціального захисту населення ОДА Вадим Боярський.

Довідково:

На території Тернопільської області поховані 87 військовослужбовців, які загинули в ході проведення антитерористичної операції. Одноразова грошова допомога виплачена членам сімей 63 загиблих військовослужбовців на суму 36 197817 гривень.

До Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, в Тернопільській області внесено інформацію про 3637 осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції та яким надано статус учасника бойових дій, про 67 інвалідів війни. Окрім того, 123 особам, у тому числі 17 неповнолітнім дітям, встановлено право на пільги як члену сім'ї загиблого ветерана війни, на яких поширюється чинність Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”. Їм надаються пільги відповідно до Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Чергова ...
Наступна новина: На Житомирщині педагоги ...

КОМЕНТАРІ