98-у річницю утворення ЗУНР відзначили у Тернополі

98-у річницю утворення ЗУНР відзначили у Тернополі

04.11.16 10:07 0 550
З нагоди 98-ї річниці утворення ЗУНР у Тернополі пройшла хода містом та відбулася панахида на Микулинецькому кладовищі. Кілька сотень тернополян, студентів, школярів, представники духовенства, влади, пішою ходою пройшли вулицями міста від Архикатедрального собору Непорочного зачаття Матері Божої до меморіального комплексу «Могили Січових Стрільців». Після панахиди тут відбувся мітинг-реквієм. Участь у заходах взяв голова обласної державної адміністрації Степан Барна.

Звертаючись до присутніх у залі він наголосив, що на початку листопада наш народ вшановує події, які значною мірою вплинули на подальший розвиток історії України.

«Однією з таких подій стало створення в 1918 році Західно-Української Народної Республіки. Більше того - цей національний здвиг, не лише залишив свій слід в історії української державності, але й став одним з чинників, які заклали підвалини нашої Незалежності», - зазначив Степан Барна.

Голова обласної державної адміністрації підкреслив, що події, пов'язані зі становленням ЗУНР, мали відгомін й на Тернопіллі - саме в Тернополі знаходилась редакція урядового вісника повітового комісаріату "Голос Поділля", який, з назвою "Український голос", стає щоденним офіційним друкованим органом уряду ЗУНР.

До речі, згодом, саме до Тернополя переїхав Державний Секретаріат Західно-Української Народної Республіки.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Житомирські депутати ...

КОМЕНТАРІ