За сприяння центрів зайнятості на Тернопільщині працевлаштовано понад дві сотні бійців АТО

За сприяння центрів зайнятості на Тернопільщині працевлаштовано понад дві сотні бійців АТО

04.11.16 09:25 0 552
Державна служба зайнятості покликана допомогти людям реалізувати своє право на працю, захистити їх від важких ударів безробіття, посприяти роботодавцям у підборі кадрів, виконуючи функції посередника на ринку праці. Про це наголосив директор обласного центру зайнятості Петро Химейчук під час брифінгу, що відбувся у Будинку праці в Тернополі.

«З початку 2016 року послугами служби зайнятості Тернопільщини скористались майже 40,3 тис. осіб, з них 27,6 тис. надано статус безробітного. За сприяння служби зайнятості працевлаштовані 20,6 тис. осіб. На 01.10.2016 у базових центрах зайнятості зареєстровано 8,2 тис безробітних, для яких продовжується пошук підходящої роботи», — повідомив він.

Цьогоріч послугами центрів зайнятості області скористалися майже 1400 колишніх воїнів, з яких 35 - мали інвалідність; працевлаштовані 239 осіб, з них 20 – отримали одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності та 6 осіб працевлаштовано за умови компенсації роботодавцям фактичних витрат єдиного соціального внеску.

Петро Химейчук зазначив, що ситуація із зайнятістю населення Тернопільської області поступово стабілізується. Рівень безробіття (за методологією МОП) знизився до 11,3% економічно активного населення Тернопільщини проти 11,8%, а рівень зайнятості - зріс з 51,4% до 51,6%.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Ранкова гімнастика для ...
Наступна новина: Чернівці: Освітянська ...

КОМЕНТАРІ