Віце-прем’єр Павло Розенко впевнений,що Тернопільщина спроможна на туристично-культурний «прорив»

Віце-прем’єр Павло Розенко впевнений,що Тернопільщина спроможна на туристично-культурний «прорив»

04.11.16 08:33 0 465
Тернопільщину з робочим візитом відвідав віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко. Разом із керівництвом області він взяв участь у презентації десяти оновлених залів Збаразького замку.

За словами Павла Розенка, дуже приємно, що у такий непростий час відкриваються нові експозиції, реставруються пам'ятки історії та культури. «Тернопільщина має що показати світові. Замки області є тією родзинкою, яка демонструє всю велич нашої історії. Я переконаний, що за відродженням духовності буде відродження держави», — наголосив Павло Розенко.

Як повідомив Голова Тернопільської обласної адміністрації Степан Барна, у 2015 році на реставраційні роботи в Збаразькому замку було виділено понад 9,5 млн грн - ці кошти освоювалися протягом двох останніх років. Найбільш знаковим стало відтворення Білого камінного залу, нижньої та верхньої аркових галерей, верхнього та нижнього вестибюлів, панської вітальні та дзеркального залу. На даний час завершуються роботи з освітлення та замощення подвір'я Замкового палацу, яке буде більше відповідати історичному періоду забудови палацу.

«Заповідник «Замки Тернопілля» було створено ще 22 роки тому, у 2005 році він отримав статус національного. Тривалий час на повноцінне збереження та відновлення архітектурних пам'яток, що входять до його складу, не вистачало фінансування. Але за останні два роки ми значно просунулися вперед. На прикладі Збаразького замку бачимо – як наша Тернопільщина отримує «нове обличчя», - зазначив Степан Барна, голова Тернопільської ОДА.

За його словами, в рамках стратегії розвитку Тернопільщини, обласна адміністрація поставила собі за мету максимально розкрити туристичний та рекреаційний потенціал краю.

«Тільки за цей рік нам вдалося майже на 15% збільшити потік туристів. Переконаний, що фортифікаційні, релігійні споруди, історико-архітектурні пам'ятки та об'єкти культурної спадщини Тернопільської області є цікавими для внутрішніх туристів та іноземних гостей. Нам потрібно тільки більше їх популяризувати – що ми і зробили в цьому році, започаткувавши «Свята замків», цьогоріч ми провели понад 12 таких заходів. Разом із тим ми працюємо над покращенням їхнього зовнішнього вигляду, - зауважив Степан Барна. –. Також, ми продовжимо і розвиток навколишньої інфраструктури – адже кожен, хто приїздить на Тернопільщину, повинен отримувати високий рівень сервісу. Цього року ми демонструємо позитивні зміни в даному напрямку, максимально ремонтуючи автошляхи – на це вже спрямовано більше 200 млн грн».

2018 рік буде роком відродження культурної спадщини. Тож до цього часу планується відновлення зовнішнього вигляду усіх замків області, підкреслив Степан Барна,

«Кошти для відродження замків та інфраструктури маємо на меті передбачити у місцевих бюджетах. Крім того, за кошти Державного фонду регіонального розвитку планується відремонтувати під'їзди до всіх замків. Сподіваюся, Тернопільщина стане «Галицькою підковою», куди з'їжджатимуться туристи не лише з України, а й з усього світу», — підсумував очільник області.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку виявлено факти ...
Наступна новина: Закарпаття: «Теплі» ...

КОМЕНТАРІ