Аншлаг у міському палаці культури: Ризький театр у Чернігові

Аншлаг у міському палаці культури: Ризький театр у Чернігові

04.11.16 09:01 0 575
Комедійна вистава «За двома зайцями» за однойменною п'єсою Михайла Старицького у виконанні Ризького українського народного театру зібрала повну залу міського палацу культури. Театр у Латвії вже працює п'ять років, проте до нашого міста завітав уперше.

Запрошення взяти участь у ХІІ фестивалі імені Марії Зеньковецької, стало приємною несподіванкою для всіх акторів, адже театр аматорський. Усі його учасники українці, які волею долі опинилися у Латвії й нині проживають там. Вони кажуть, що дуже люблять українську мову і намагаються донести нашу культуру й мистецтво до тутешнього глядача.

«Ми об'їхали всю Латвію, Естонію, виступали на міжнародному фестивалі у Кракові, але так хотіли приїхати на рідну землю. Ми живемо на чужині, хоча Латвія вже стала для нас другою батьківщиною. Але скільки б ти там не жив, а душа тебе кличе додому», - підкреслила режисер театру Марія Семенова.

Допомогло здійснити мрію українців у Латвії консульство. І ось ця зустріч відбулась - ризький театр на чернігівській сцені.

Найкращою ж подякою для акторів стали щирі усмішки та бурхливі оплески чернігівської публіки.

За інформацією ТРА "Новий Чернігів"

Фото з мережі "Фейсбук" Олени Березинець
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку збільшили ...

КОМЕНТАРІ