В Житомирській області національна Рада реформ представила звіт за 9 місяців 2016 року

В Житомирській області національна Рада реформ представила звіт за 9 місяців 2016 року

04.11.16 10:53 0 483
Заступник Глави Адміністрації Президента України, секретар Національної ради реформ, Дмитро Шимків на прес-конференції відзвітував про результати роботи проектного офісу Нацради, а також представив звіт – Моніторинг прогресу реформ за 9 місяців 2016 року.

Високі темпи розробки та впровадження реформ армії, виборчої системи, децентралізації, системи державних закупівель, освіти свідчать про високу ефективність діяльності Нацради та про компетентність команди, яка протягом 2 років у цілодобовому режимі працювала над цими реформами.

Дмитро Шимків наголосив, що в рамках антикорупційної реформи запущено комунікаційну платформу «Декорупція» з метою забезпечення ефективної комунікаційної підтримки антикорупційних ініціатив. Крім того, 1 вересня 2016 року система е-декларування прийнята в постійну експлуатацію.

Запущено реформу публічних закупівель. Завдяки використанню електронної системи публічних закупівель ProZorro, понад 5 млрд грн. вивільнених державних коштів можуть бути використані більш ефективно – на пріоритетні проекти в економічній та соціальній сферах. Приріст у третьому кварталі склав 3 млрд грн.

Започатковано та ефективно впроваджується реформа децентралізації. У 2016 році створено та проведено вибори у 25 новоутворених громадах. Профільним міністерством розглянуто та затверджено 1183 проектних заявки від 159 об'єднаних громад щодо реалізації субвенції на розвиток інфраструктури. Загальна сума реалізації проектів – 953 мільйони грн. Всього виділено 1 мільярд грн. Доходи загального фонду 159 ОТГ зросли майже у 7 разів.

В рамках реформи правоохоронної системи з листопада 2015 по вересень 2016 років тривала атестація співробітників Національної поліції. Всього атестацію проходили понад 68 тис. працівників. Понад 5 тис. не пройшли її.

В рамках дерегуляції спрощено регулювання у ключових галузях – для економічного розвитку держави та створення сприятливого бізнес-клімату.

Проведено консультації з Урядом стосовно концепції реформування сектору охорони здоров'я. На посаду Заступника в.о. Міністра охорони здоров'я призначено Павла Ковтонюка, який до травня 2016 року був проектним менеджером цієї реформи у Проектному офісі Нацради реформ.

Серед етапів проведення судової реформи у 3 кварталі 2016 року набула чинності низка законів, зокрема, конституційні зміни та «Про судоустрій та статус суддів». Очікується ухвалення двох важливих законів «Про вищу раду правосуддя» та «Про конституційний суд».

Продовжується реформування фінансового сектору. 15 вересня Рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) завершила другий перегляд виконання Україною економічної програми, підтриманої кредитом розширеного фінансування (Extended Fund Facility Arrangement, EFF), і схвалила виділення третього траншу цього кредиту на суму близько $1 млрд. Протягом року обсяг депозитів зріс до 200 млрд грн.

В рамках реформи енергетики затверджено 199 місцевих програм енергоефективності. Україна відмовилась від купівлі російського газу.

В процесі реформування управління державною власністю 36 державних компаній (85% усіх активів) з 45 отримали висновки про проходження аудиту фінансової звітності або знаходяться у процесі аудиту.

За ініціативою Президента, в рамках реформи сектору національної безпеки та оборони, було ініційовано проект співпраці з RAND Corporation.

«Хочу зауважити, що проведення реформ в умовах гібридної війни з агресором, анексії частини території та окупації іншої, є складним завданням, яке потребує нових підходів та інструментів. Приємно бачити, що проектний підхід стає основною формою роботи у державі. Адже проект базується на конкретному результаті, має початок і кінець, а також залежить від команди людей, які мають створити продукт», – відзвітував Дмитро Шимків.

Заступник Глави Адміністрації Президента України також розповів, що проектний офіс НРР буде розділений на Офіс впровадження реформ (Reforms Delivery Office) та Офіс підтримки Національної ради реформ. Офіс впровадження реформ буде підпорядковуватися безпосередньо Прем'єр-міністрові України для максимально швидкої та ефективної їх імплементації.

Офіс підтримки Національної ради реформ продовжить організовувати засідання Національної ради реформ, проводитиме моніторинг та підтримку заходів, а також співпрацюватиме та сприятиме роботі RDO в Уряді.

31 жовтня проектний офіс Національної ради реформ провів свій останній робочий день.

Повний звіт про діяльність національної ради реформ у 2016 році доступний за посиланням:

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Представники Рівненського ...

КОМЕНТАРІ