В Житомирській області у Ємільчинському районі проводяться протиепідемічні заходи стосовно гепатиту А

В Житомирській області у Ємільчинському районі проводяться протиепідемічні заходи стосовно гепатиту А

04.11.16 08:46 0 512
За даними Головного управління Держпродспоживслужби Житомирської області серед жителів села Миколаївка Ємільчинського району відмічається ускладнення епідситуації на вірусний гепатит А.

Так, за період з 09.09.2016 р. по 28.10.2016 р. в даному селі на вірусний гепатит А захворіло 12 осіб, в тому числі 3 дітей до 17 років, з яких 2-є учнів місцевої школи. Всі хворі госпіталізовані в інфекційне відділення Ємільчинської ЦРЛ. Захворювання протікає в легкій та середній ступені важкості. Після проведеного лікування 9 осіб виписано з стаціонару.

З метою локалізації та ліквідації спалаху Держпродспоживслужба Житомирської області сумісно з ДУ «Житомирський лабораторний центр МОЗ України» проводять комплекс протиепідемічних заходів.

Проведені обстеження місцевої школи, домашніх вогнищ. Для лабораторних досліджень відібрано зразки питної води, взято гігієнічні змиви з об'єктів довкілля, обстежені контактні особи. Проведена заключна та організована поточна дезінфекція, за контактними встановлено медичне спостереження. За виявлені порушення вимог чинного законодавства адміністрації школи надано розпорядження щодо їх усунення.

Серед населення с.Миколаївка проводиться роз'яснювальна робота з профілактики вірусного гепатиту А. 112 учнів школи та 7 дошкільнят отримали щеплення проти вірусного гепатиту А.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ