Журналісти Житомирщини вчилися,як писати про енергоефективність

Журналісти Житомирщини вчилися,як писати про енергоефективність

04.11.16 11:04 0 519
У Києві пройшов тренінг для регіональних журналістів «ЗМІ про енергоефективність: актуально, об'єктивно, мотиваційно», у кому взяли участь і журналісти Житомирщини.

Представників ЗМІ з різних областей України навчали цікаво, збалансовано та мотиваційно писати про енергоефективність.

Говорили на тренінгу про енергоощадність у багатоквартирних будинках та про перехід на альтернативні джерела енергії. Також перед ЗМІ виступили голови правління ОСББ, які розповіли власні історії успіху створення ОСББ, термомодернізації будинків, залучення «теплих кредитів» та подолання різноманітних проблем.

Поспілкувався із регіональними журналістами про реформування галузі житлово-комунального господарства та курс України на енергоефективність Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

— — «Питання енергоефективності – це питання енергонезалежності України. Наразі Україна має виконати зобов'язання з адаптації національного законодавства до законодавства Енергетичного Співтовариства», – зазначив Геннадій Зубко.

За його словами, дані заходи відбуваються в Україні вперше. Окрім енергоефективності, потрібно вдосконалити і систему субсидії. Впровадивши монетизацію субсидій українці зможуть витрачати зекономлені кошти на енергоефективнсіть.

Геннадій Зубко розповів журналістам про створення Фонду енергоефективності, який надаватиме технічну та фінансову підтримку.

«Мають бути спільні кроки і розуміння, що потрібно робити на початку. На сьогоднішній день створено 126 регіональних угод, за якими додатково можна отримати компенсацію тіла кредиту або відсотки по ньому. Наприклад, на Житомирщині діє обласна програма, яка відшкодовує гроші з обласного бюджету», – зазначив Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ