В Житомирській області впровадження енергоефективних заходів у приватному будинку дає змогу вдвічі зменшити платіжки за газ

В Житомирській області впровадження енергоефективних заходів у приватному будинку дає змогу вдвічі зменшити платіжки за газ

04.11.16 09:28 0 578
Про це повідомив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук, презентуючи 2 листопада учасникам VIII Міжнародного інвестиційного бізнес-форуму результати національного дослідження «Ефективність державної підтримки енергоефективних заходів у приватних домогосподарствах», проведеного Агентством спільно з проектами IFC та USAID.

«За даними дослідження, власники приватних домогосподарств, які провели утеплення житла за Урядовою програмою, на третину зменшили споживання газу, а в деяких випадках – навіть вдвічі», – повідомив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук та додав, що такі результати – це відповідь усім скептикам та популістам, хто не вірить у європейські дієві механізми співфінансування енергоефективних заходів.

Крім цього, результати проведеного дослідження підтверджують, що програма прозора та ефективна, що її учасники дійсно відповідально та свідомо залучають кошти на проведення енергоефективних заходів. Певний скепсис щодо можливого зловживання ліберальними умовами програми не виправдався. Жодних таких випадків немає, а факт економії за кожним типом енергоефективного заходу є.

Як повідомив Сергій Савчук, за два роки дії програми нею скористалися більше 155 тис. громадян – власників приватних будинків. 43% цієї кількості – родини, які отримують субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. Це ще одна відповідь на заклики тих, які вважали, що програма не для малозабезпечених родин. Загалом учасники залучили 2,8 млрд грн в енергоефективні заходи. Уряд, у свою чергу, надав їм на ці цілі 1 млрд грн безповоротної фінансової допомоги, а місцева влада – більше 40 млн грн.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Освітянська ...
Наступна новина: З 2017 року Вінниччина ...

КОМЕНТАРІ