В Луцьку депутатська комісія підтримала дві Програми,які захищатимуть права дітей

В Луцьку депутатська комісія підтримала дві Програми,які захищатимуть права дітей

04.11.16 08:20 0 458
Відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально — економічного розвитку, бюджету та фінансів. Депутати Павло Данильчук, Богдан Богонос, Сергій Була, Микола Дендіберін, Олександр Кравченко, Борис Смаль, Тарас Шляхтич підтримали питання про міську Програму забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа на 2017-2021 роки та про проект міської Програми соціально-правового захисту дітей на 2017-2021 роки з яких доповідав начальник служби у справах дітей Федір Шульган.

За словами доповідача, міська Програма забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа на 2017-2021 роки розроблена службою у справах дітей Луцької міської ради з метою захисту житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, забезпечення належних побутових умов проживання, надання фінансової допомоги для ремонту та придбання житла для дітей вищезгаданої категорії, та осіб з їх числа. Загальний обсяг коштів необхідних для реалізації програми 3 млн 900 тис. грн.

Міська Програма соціального-правового захисту дітей на 2017-2021 роки спрямована на розв'язання проблеми своєчасного виявлення дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах (зазнали насильства, проживають у сім'ях, де батьки або особи, які їх заміняють, ухиляються від виконання батьківських обов'язків, самовільно залишають місце постійного проживання). У випадку вирішення питання відібрання дітей, позбавлення батьків батьківських прав, сирітства дитини – забезпечення влаштування дитини до сімейних форм виховання (усиновлення, опіка, піклування, прийомна сім'я, дитячий будинок сімейного типу). Програма також передбачає вирішення соціально-побутових проблем, проведення інших заходів з попередження підліткової злочинності і профілактики негативних звичок, організації змістовного дозвілля підлітків, проведення рейдів щодо перевірки дотримання правил торгівлі спиртними напоями, режиму роботи інтернет та комп'ютерних клубів, виявлення бездоглядних та проблемних дітей, обстеження житлово-побутових умов дітей-сиріт та сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, проведення святкових заходів з врученням продуктових наборів дітям з малозабезпечених сімей до Міжнародного дня захисту дітей, до дня Святого Миколая та Новорічних свят тощо. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми — 1 млн 577 тис. грн.

Обранці громади одноголосно проголосували за підтримку обох Програм з корективою терміну – на 2017-2019 роки.

Члени комісії також обговорили та підтримали пропозицію про введення чотири штатні одиниці в штатний розпис комунального закладу «Будинок вчителя Луцької міської ради», а також вирішили взяти до відома інформацію про визначення переможця розробки Стратегії міста Луцька.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігів: У конкурсі за ...

КОМЕНТАРІ