У Волинській області проведено перевірку в Маневицькій виправній колонії

У Волинській області проведено перевірку в Маневицькій виправній колонії

04.11.16 12:37 0 471
Працівниками Генеральної прокуратури України та прокуратури Волинської області проведено перевірку додержання законів при триманні засуджених у Маневицькій виправній колонії №42 Управління Державної пенітенціарної служби України у Волинській області.

Насамперед прокурорів турбували питання додержання конституційних прав громадян, які там утримуються, їх матеріально-побутове та медико-санітарне забезпечення, стан залучення засуджених до суспільно-корисної праці.

У ході перевірки здійснено обхід території, з'ясовано матеріально-побутовий стан приміщень, у яких перебувають ув’язнені, кімнати тривалих побачень, харчоблок та медичну частину. Особлива увага зверталась й на додержання режимних вимог.

Встановлено низку порушень вимог чинного законодавства України з питань матеріально-побутового забезпечення громадян, які відбувають терміни покарання у виправній установі.

Окрім того, виявлено, що медчастина Маневицької ВК №42 недостатньо забезпечена медичним обладнанням – і це ускладнює надання засудженим медичної допомоги.

За наслідками перевірки готуються документи прокурорського реагування.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 390 тис. гривень грошової ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ