У Луцьку презентували проект Програми розвитку туризму на 2017 — 2018 роки

У Луцьку презентували проект Програми розвитку туризму на 2017 — 2018 роки

04.11.16 13:19 0 519
У конференц — залі департаменту ЦНАП відбулося засідання “круглого столу”, у якому взяли участь заступник міського голови Юрій Моклиця, секретар міської ради Юлія Вусенко, начальник управління туризму та промоції міста Наталія Бунда, депутат міської ради Тарас Шляхтич, керівники структурних підрозділів міської ради, представники готельного та туристичного бізнесу Луцька та громадських організацій. Проведення “круглого столу” було ініційоване управлінням туризму та промоції міста Луцької міської ради, аби спільно з небайдужою громадськістю обговорити основні напрямки розвитку туристичної галузі у Луцьку та заслухати усі пропозиції щодо популяризації і розвитку його туристичного потенціалу.

Розпочинаючи засідання, Юрій Моклиця наголосив, що проект Програми, який буде представлений, повинен стати документом, над яким працюватимуть усі дотичні до нього підрозділи міської ради, зокрема управління культури та освіти. “Документ має постійно вдосконалюватися і працювати на результат”, - зазначив він.

У свою чергу, Наталія Бунда додала, що Програма розрахована на 2 роки. Вона носить стратегічний характер, тобто передбачає конкретні цільові заходи. Основні напрямки цієї Програми — маркетингова кампанія та іміджева політика міста Луцька, підтримка туристичного бізнесу та залучення громади до розвитку туризму. Зокрема, пропонується вивчення туристичних потоків та формування туристичної мапи Луцька, а також визначення кількості туристів, які відвідують Луцьк щороку. Окрім цього, Програма передбачає участь у міжнародних туристичних виставках і конференціях та семінарах, удосконалення системи туристичної інформації, озннакування та промоція нового туристичного маршруту “Підземеллями Луцька”, підготовка та проведення кампанії “Князівська гостинність”, яка буде спрямована на підвищення якості сфери обслуговування у місті, а також на підтримку фірм, що працюють на в'їзний туризм, а також організація навчання екскурсоводів у вищих навчальних закладах та розширення екскурсійних маршрутів містом. Окрім цього, Програма передбачає широку підтримку громадських ініціатив, спрямованих на підвищення туристичної привабливості міста шляхом проведення фестивалів історичної реконструкції.

Презентуючи програму, Наталія Бунда наголосила, що родзинкою Луцька є фестивалі, яких з кожним роком проводиться дедалі більше. У 2016 році у Луцьку відбулися “Ніч у Луцькому замку”, “Бандерштат”, “Поліське літо з фольклором”, “Князівський бенкет” та інші фестивалі. У наступному році планують проведення масштабного фестивалю “З'їзд європейських монархів”.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Вінниці створено ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ