В Луцьку підтримали проект міської Програми забезпечення житлом дітей-сиріт,дітей,позбавлених батьківського піклування,та осіб з їх числа на 2017-2021 роки

В Луцьку підтримали проект міської Програми забезпечення житлом дітей-сиріт,дітей,позбавлених батьківського піклування,та осіб з їх числа на 2017-2021 роки

04.11.16 10:59 0 470
Під час засідання виконавчого комітету начальник служби у справах дітей Федір Шульган повідомив, що міська Програма забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа на 2017-2021 роки розроблена службою у справах дітей Луцької міської ради з метою захисту житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, забезпечення належних побутових умов проживання, надання фінансової допомоги для ремонту та придбання житла для дітей вищезгаданої категорії та осіб з їх числа.

Завдяки подібній Програмі, яка діяла протягом 2012 — 2016 рр., вдалося придбати 5 квартир для осіб, що належать до вищевказаних категорій.

Основна мета Програми - забезпечення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа житлом після завершення терміну перебування в навчальних закладах, сім'ях опікунів, піклувальників, прийомних сім'ях, дитячих будинках сімейного типу, допомога у створенні належних побутових умов проживання шляхом придбання житла та проведення капітального ремонту житлових приміщень, які на праві власності чи праві користування належать дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, та особам з їх числа. Програма буде реалізована на умовах співфінансування 50 на 50. Тобто, половину вартості житла сплачуватиме міський бюджет, а половину — обласний.

При цьому Федір Шульган додав, що під час реалізації попередньої Програми виникла чимала заборгованість за комунальні послуги, тому насамперед пропонується придбання житла малосімейного типу.

Програма надасть змогу сконцентрувати зусилля місцевих органів влади, органів місцевого самоврядування, меценатів на виконання зазначених завдань та забезпечити ефективне здійснення державної політики в галузі соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа.

Тарас Яковлев висловив сподівання, що виконання цієї Програми допоможе вирішити актуальні проблеми, пов'язані із забезпеченням житлом та покращенням житлових умов дітей — сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки.

Члени виконкому підтримали проект Програми.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У багатоповерхівках ...
Наступна новина: Журналісти Житомирщини ...

КОМЕНТАРІ