У Луцьку буде оголошено Рік інформаційних технологій

У Луцьку буде оголошено Рік інформаційних технологій

04.11.16 12:15 0 772
У конференц — залі готелю “Україна” відбулася прес — конференція за участю першого заступника міського голови Тараса Яковлева, заступника міського голови Сергія Григоренка, засновника Асоціації “Луцький ІТ — кластер” Віктора Левандовського та предствників ІТ - бізнесу Луцька. Нагадаємо, у січні 2015 року у Луцьку було створено ІТ — кластер, у якому зараз активно працює 9 компаній. Кластер співпрацює із міською владою і сприяє розвитку сфери інформаційних технологій у Луцьку.

Розпочав зустріч заступник міського голови Сергій Григоренко, зазначивши, що ІТ-сфера - дуже перспективний напрямок розвитку, якому необхідно приділити більше уваги, адже за ним — успішне майбутнє. Саме тому за інціативою міського голови Миколи Романюка наступний 2017 рік буде оголошено Роком інформаційних технологій. “Міська влада готова всіляко сприяти діяльності ІТ — компаній та ровитку ІТ — бізнесу у Луцьку. Також ми можемо розглянути можливість співпраці у цій галузі з містами — партнерами, зокрема, з Варашем Рівненської області”, - наголосив він.

Засновник Луцького ІТ — кластеру, керівник ІТ — компаній InternetDevels і Drudesk Віктор Левандовський розповів, що ІТ — галузь у Луцьку має великі перспективи, але її розвитку приділяється мало уваги. Та завдяки підтримці з боку Луцької міської ради вдалося чимало досягти. Серед основних заходів, що заплановані на наступний рік, — проведення просвітницьких конференцій і безкоштовних майстер — класів, випуск інформаційних матеріалів про потенціал міста з точки зору розвитку тут ІТ — бізнесу. Проте особливу увагу, за словами Віктора Левандовського, варто приділити саме проведенню профорієнтаційних уроків у школах для учнів 9 та 11 класів, аби популяризувати ІТ — напрямок серед молоді та юнацтва. У подальшому це дасть змогу зацікавити молодь вступати на відповідні напрямки підготовки у ВУЗах.

Загалом, Луцьк має усі шанси стати провідним центром ІТ — галузі та конкурувати з іншими містами Західної України. Щорічно у Луцьку випускають близько тисячі спеціалістів із технічними знаннями. Уже у місті працює близько 6 тисяч спеціалістів.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Прокуратура добилася ...

КОМЕНТАРІ