Вінничина: епізоотичну ситуацію в області вдається утримувати стабільною та контрольованою

Вінничина: епізоотичну ситуацію в області вдається утримувати стабільною та контрольованою

04.11.16 12:45 0 451
Службою ветеринарної медицини області протягом 2016 року проведена значна робота по здійсненню лабораторних та моніторингових досліджень, щеплень та обробок тварин в господарствах всіх форм власності, що дало змогу утримувати епізоотичну ситуацію стабільною та контрольованою.

Про заходи, які проводились в області задля недопущення розповсюдження найбільш небезпечних захворювань тварин, якими є сказ та африканська чума свиней повідомив начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Олександр Сорочан.

«Африканська чума свиней не становить загрози для людей, але є дуже небезпечною для свиней,- наголосив він.- На теперішній час склалася складна епізоотична ситуація щодо АЧС в багатьох країнах світу. Протягом 2016 року в Україні виявлено 17 випадків, в тому числі 2 серед диких свиней. 29 серпня 2016 року зареєстрований випадок африканської чуми свиней в господарстві ФОП Подоляк А.В. с. Кирнасівка Тульчинського району. Після виконання, в повному обсязі, заходів щодо ліквідації та недопущення розповсюдження хвороби 11 жовтня 2016 року в даному пункті знято карантин».

Посадовець повідомив,що 152 голови свиней, які загинули, було спалено на Тульчинській філії ДП «Укрветсанзавод». Піддано безкровному умертвінню та спаленню у вогнищі 544 голів свиней. На забійному пункті під контролем державної служби ветеринарної медицини забито 597 голів свиней із зони захисту.

Проводяться необхідні заходи щодо профілактики АЧС, основою яких є широка роз'яснювальна робота серед власників тварин та м'ясопереробних підприємств.

В зв'язку з випадком африканської чуми в смт. Летичів Хмільницької області в населених пунктах Літинського та Хмільницького районів, які межують з Летичівським районом, проводяться заходи щодо недопущення заносу вірусу на територію області. Облаштовані та діють 3 пости, спеціалістами ветеринарної медицини проводиться постійний моніторинг клінічного стану свинопоголів'я.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинянин відшкодував ...

КОМЕНТАРІ