Микола Копачевський : Зустріч у Ясському повіті Румунії по обміну досвідом між фінансистами була надзвичайно цікавою і корисною для обох сторін (+фото)

Микола Копачевський : Зустріч у Ясському повіті Румунії по обміну досвідом між фінансистами була надзвичайно цікавою і корисною для обох сторін (+фото)

04.11.16 16:15 0 789
На цьому наголосив директор Департаменту фінансів обласної державної адміністрації під час апаратної наради в ОДА 31 жовтня.

Підводячи підсумки недавньої поїздки делегації Департаменту фінансів облдержадміністрації до Ясського повіту, Микола Копачевський провів презентацію-звіт та продемонстрував фільм-візитку про гостинну Румунію (презентація та фільм додаються).

«До складу Вінницької делегації входили виключно фінансисти і чиновники, причетні до розподілу фінансових ресурсів,- зазначив посадовець.- За результатами наших зустрічей Департамент фінансів Ясського повіту ініціював укладення угоди про співпрацю між нашими департаментами. Тож ми тепер тримаємо постійний зв'язок із румунськими колегами».

Ясський повіт займає 8 місце в Румунії по виробництву внутрішнього валового продукту. У повіті зареєстровано 12868 підприємств. Податок на прибуток, що отримується від роботи підприємств, спрямовується на наступні галузі: 79 % на обслуговуючу галузь, 18 % на промисловість та 3 % на сільське господарство.

Відносини між органами публічного управління місцевих комун, міст і муніціпії та органів місцевого публічного управління районного рівня ґрунтується на принципах незалежності, законності, відповідальності, співробітництва і солідарності у вирішення проблем всього округа.

Микола Копачевський охарактеризував структуру бюджетної системи в Румунії : «Доходи державного бюджету надходять від юридичних осіб - (суб'єктів господарювання і публічних установ) і фізичних осіб. Більшу частину доходів складають податок на зарплату, податок на прибуток, податок на додану вартість, митні збори і акцизи, які складають 80% і 90% від загального числа.Тільки з державного бюджету, здійснюються витрати: на оборону і національну безпеку, правосуддя, науково-дослідницьку діяльність».

Доходи місцевих бюджетів: повітів, міст, муніципій, округів складають власні доходи, представлені з місцевих податків і зборів (податок на землю, податок на транспортні засоби, квоти вираховується з податку на прибуток і ін), які складають в середньому в місцевих бюджетах між 30% і 40%, а різниця для заповнення, до паралельності розміру витрат - це доходи балансування, що надходять з державного бюджету, отриманих на території, відповідно, суми податку на прибуток, суми віднімаються з податку на додану вартість, плюс субсидії з державного бюджету та інших джерел.

Бюджет державного соціального страхування складається у повній автономії від державного бюджету: витрати на пенсії (для граничного віку, хвороби, допомога при народжені дитини і ін), за ними йдуть витрати на соціальний захист, з акцентом на стан безробіття.

Також до своєї презентації директор Департаменту фінансів Вінницької ОДА включив розділ про Стратегію економічного і соціального розвитку повіту Ясси 2014-2020.

Повну презентацію наводимо нижче.

Презентація.ppt











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ