Лялька як персона: педагогічний підхід для соціального і психологічного розвитку дитини (+фото)

Лялька як персона: педагогічний підхід для соціального і психологічного розвитку дитини (+фото)

04.11.16 12:25 0 1062
Під такою назвою було проведено майстер-клас для вихователів дошкільних навчальних закладів, практичних психологів. Захід організовано в рамках міжнародного Конгресу 28 жовтня на базі Навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти.

Метою майстер-класу було познайомити фахівців з новою методикою Ляльки, яку можна використовувати у роботі з дітьми.

Співорганізаторами виступили Всеукраїнський фонд «Крок за кроком», тренерами були методисти Науково-методичного центру інклюзивної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка Наталя Заєркова та Аліна Трейтяк.

До заходу долучилося понад 20 учасників, серед них завідувачі обласних ПМПК Вінницької, Дніпропетровської, Хмельницької, Тернопільської, Полтавської областей та м.Києва, працівники Навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти, а також студенти практичні психологи, соціальні педагоги, методисти спеціальної інклюзивної освіти.

Навчальна підготовка з методики використання ляльок-персон дозволяє глибше усвідомити власні стереотипні уявлення про людей, формує анти-дискримінаційне ставлення та стає більш спроможною долати ексклюзію у суспільстві.

Метод ляльок-персон спрямований на подолання упереджень і дає оптимальні результати за умови його реалізації в межах інклюзивного простору.

Основні ідеї висвітлені в майстер-класі:

— створення рівних можливостей і формування позитивного ставлення до розмаїття життєвих ситуацій, незалежно від того, чи працює певний освітній заклад з різними групами дітей, чи орієнтований на навчання дітей з певної культурної громади;

— створення можливостей для гри дітей у безпечному і стимулюючому середовищі з турботливими дорослими.





Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: До Тернополя привезли ще ...
Наступна новина: У Луцьку побував член ...

КОМЕНТАРІ