Досвід Вінниччини щодо взаємодії органів державної влади з релігійними організаціями та національними спільнотами презентовано на міжнародній конференції в Іспанії (+фото)

Досвід Вінниччини щодо взаємодії органів державної влади з релігійними організаціями та національними спільнотами презентовано на міжнародній конференції в Іспанії (+фото)

04.11.16 15:11 0 508
27-28 жовтня 2016 року у м. Сан-Себастьян (Іспанія) відбулась міжнародна конференція «Боротьба з упередженим ставленням і сприяння взаємодії релігійних меншин», в якій взяли участь представники різних неурядових організацій, міжнародні експерти та представники органів влади з України, Англії, Нідерландів, Іспанії, Канади, Франції, Мороко, Швеції, Швейцарії.

Міжнародна конференція присвячена боротьбі із злочинами на ґрунті упередженості та ненависті, однак насамперед актуалізації такого назрілого у суспільстві питання, як ісламофобія.

Свій досвід щодо взаємодії органів державної влади Вінниччини з релігійними організаціями та національними спільнотами презентував начальник управління у справах національностей та релігій обласної державної адміністрації Ігор Салецький.

Під час презентації він наголосив, що саме завдяки введенню нового формату взаємодії органів державної влади з релігійними організаціями і національно культурними товариствами через Раду Церков і релігійних організацій Вінниччини та Раду національно – культурних товариств а, головне, їх спільній системній роботі вдалось уникнути багатьох радикальних проявів та зберегти мир і спокій у міжконфесійному та міжнаціональному середовищі Вінниччини.

«І це є надзвичайно великим позитивом та досягненням для всіх нас, адже зважаючи на те, що Вінницька область займає друге місце в Україні по кількості релігійних організацій та знаходиться у першій п'ятірці областей України по кількості легалізованих національних товариств, ми чітко розуміємо, що тільки завдяки взаємопорозумінню та спільним зусиллям ми зможемо рухатись вперед та здолаємо всі ті виклики, що постають перед нами» - сказав ІгорСалецький.

В той же час, у своїй презентації він ознайомив учасників конференції з роботою та стратегічними напрямками розвитку Центру національних культур Вінниччини, який був нещодавно відкритий, та став своєрідним центром не тільки спілкування представників різних національностей, але й своєрідним доказом готовності до взаємодії та підтримки представників національних спільнот.

Виступаючи, Ігор Салецький зупинився на нових пріоритетних напрямках роботи, таких як:

- стратегія розвитку співпраці із закордонними українцями, яка була спільно розроблена управлінням у справах національностей та релігій облдержадміністрації та Радою національних товариств Вінниччини. На даний час налагоджено зв'язок із закордонними українцями у 10 країнах, зокрема у Державі Ізраїлі, Республіці Молдова, Латвійській Республіці, Федеративній Республіці Німеччина, Республіки Польщі, Чеській Республіці, Румунії, Грузії, Республіці Білорусь та Королівстві Іспанії.

- реалізації на базі Центру національних культур Вінниччини проекту «Вікно Допомоги», основною метою якого є надання комплексної консультативної та правової допомоги жертвам на ґрунті ненависті, збору даних щодо інцидентів злочинів та оперативного реагування на них.

Крім того 28 жовтня 2016 року в Мурсія (Королівство Іспанія) розпочалася конференція "Україна - країна для бізнесу та інвестицій", організаторами якої виступила неурядова громадська організація «Асоціація українців регіону Мурсія», з якою в рамках реалізації стратегії розвитку співпраці із закордонними українцями управлінням національностей та релігій було налагоджено співпрацю та завдяки якій ми вже маємо позитивні результати. Так, учасників конференції було ознайомлено із Вінницькою областю, її інвестиційною привабливістю, можливостями та пріоритетними напрямками розвитку в форматі презентації «10 причин інвестувати у Вінницьку область».



















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: в обласному ...
Наступна новина: Роль электроники в жизни ...

КОМЕНТАРІ