Вінничина: в обласному госпіталі ветеранів війни відкрили «Алею писанок» (+фото)

Вінничина: в обласному госпіталі ветеранів війни відкрили «Алею писанок» (+фото)

04.11.16 15:00 0 496
Єдина такого роду в Україні, алея складається з 20 композицій, на кожній з яких – ікони із зображенням дванадесятих церковних свят та окремих святих.

Ідея облаштування такого духовного майданчика належить начальнику Вінницького обласного клінічного госпіталю ветеранів війни Валерію Бабійчуку. Реалізацію проекту підтримали й голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, голова обласної Ради Анатолій Олійник, керівництво Вінницької міської ради, Митрополит Вінницький і Барський Симеон. Тож усі вони 1 листопада, разом з керівниками установ та організацій регіону завітали до госпіталю на урочисте відкриття новоствореної Алеї.

« в суспільстві є великий запит на добро, на позитив. Ми живемо в дуже непростий час, і Господь Бог дає нам можливість замислитись, чи робили наші предки все можливе для того, щоб ми жили в сучасній, модерновій державі, - зазначив у вітальному слові голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій. - Перед кожним з нас стоїть один, дуже великий виклик: ми повинні разом побудувати нову Україну. Можливо, ми всі різні за емоціями, поглядами, за світоглядом, але нас мають об'єднувати любов до Бога та любов до власної держави».

Керівник ОДА також повідомив, що за останні півтора роки в області повернено у власність громад 85 православних храмів, які у радянський період були націоналізовані, та відзначив: створення Алеї писанок є надзвичайно позитивним кроком. Відтак, подякував начальнику госпіталю за реалізацію цього проекту.

Свої вітання з нагоди приємної події медичним працівникам та гостям заходу висловили і голова обласної Ради Анатолій Олійник та заступник Вінницького міського голови Галина Якубович. А Митрополит Вінницький і Барський Симеон здійснив чин освячення встановлених на території госпіталю писанок.

Вручивши подяки усім причетним до створення унікальної Алеї, керівники області та міста разом з гостями заходу оглянули представлені у ній композиції.











































































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Споживчий ринок області: ...
Наступна новина: Досвід Вінниччини щодо ...

КОМЕНТАРІ