Вінничина: «Інтеграція і загальнонаціональний діалог – моделі і накопичений міжнародний досвід» (+фото)

Вінничина: «Інтеграція і загальнонаціональний діалог – моделі і накопичений міжнародний досвід» (+фото)

04.11.16 10:24 0 508
Під такою назвою 31 жовтня - 1 листопада 2016 року у приміщенні Національної парламентської бібліотеки Україні у м. Київ відбувся дводенний семінар у рамках Програми Східного Партнерства «Меншини та етнополітичні питання: Білорусь - Молдова – Україна», організаторами якого, як і в попередні рази, виступив Європейський центр з питань меншин у партнерстві з Офісом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

У роботі семінару та засіданні робочої групи проекту взяла участь заступник начальника управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Алла Ратинська.

Семінари за участю міжнародних експертів з етнонаціональних питань систематично проводяться організаторами в Україні, Білорусі та Молдові, головна мета яких - ознайомлення з міжнародним досвідом щодо вирішення етнонаціональних проблем у країнах Європи та напрацювання рекомендацій для урядів трьох країн Східної Європи.

Цього разу досвід Європейських країн з питання інтеграції по відношенню до «старих» та «нових» меншин презентував Моріс Круль – професор у Вільному університеті Амстердама та Ротердамському університеті ім. Еразма. Під час його презентації були представлені різні підходи з обговорюваного питання, а також позитивні та негативні наслідки інтеграційних процесів.

Не менш цікавою була презентація на тему «Інтеграція мігрантів і меншин – яким чином це поняття тлумачать у Європі» Бориса Цілевича - засновника першої в Латвії організації з захисту прав людини, дослідника і громадського спостерігача. Серед іншого, очолював Підкомітет з прав меншин Парламентської асамблеї Ради Європи.





Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині педагоги ...
Наступна новина: Заступник прокурора ...

КОМЕНТАРІ