У Рівненській області до суду скеровано обвинувальний акт стосовно ще одного лікаря

У Рівненській області до суду скеровано обвинувальний акт стосовно ще одного лікаря

04.11.16 13:29 0 503
Рівненською місцевою прокуратурою затверджено та спрямовано до суду обвинувальний акт стосовно лікаря, якому повідомлено про підозру у вчиненні неналежного виконання своїх професійних обов`язків внаслідок недбалого до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки, а саме - смерть хворого (ч. 1 ст. 140 КК України).

Досудове розслідування у даному кримінальному провадженні здійснювали слідчі Рівненського відділу поліції ГУНП в Рівненській області за процесуального керівництва Рівненської місцевої прокуратури.

Так встановлено, що лікар хірург КЗ «Рівненська обласна клінічна лікарня» через неналежне виконання своїх професійних обов`язків внаслідок недбалого до них ставлення під час чергування у червні 2015 року в медичному закладі не надав належну медичну допомогу 29-річному чоловіку, доставленому з політравмою внаслідок дорожньо-транспортної пригоди. Того ж дня пацієнт помер.

Згідно із висновком комісійної судово-медичної експертизи життя потерпілого можна було б врятувати при наданні належної медичної допомоги.

Довідково: за вказаний злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні чи займатися певною діяльністю на строк до 5 років або виправними роботами до 2 років, або обмеженням волі на строк до 2 років, або позбавлення волі на той самий строк.

За матеріалами Рівненської місцевої прокуратури Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Органами прокуратури ...

КОМЕНТАРІ