У Рівненській області недобросовісний орендар поверне державі майже 300 га земель вартістю 2,4 млн грн

У Рівненській області недобросовісний орендар поверне державі майже 300 га земель вартістю 2,4 млн грн

04.11.16 12:38 0 517
За активної позиції органів прокуратури Рівненської області судом постановлено розірвати договір оренди земельної ділянки площею майже 300 га, що розташована на території Соснівської селищної ради Березнівського району, та повернути її державі.

Зазначений договір оренди було укладено між місцевою районною державною адміністрацією та одним із товариств у жовтні 2014 року. Проте всупереч договірним зобов'язанням орендар упродовж півроку не сплачував орендну плату за користування землею, що призвело до ненадходження до бюджету коштів. Крім того, з моменту укладення договору жодних робіт з обробітку землі, яка надавалась для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, орендарем не здійснювалося.

Господарський суд Рівненської області погодився із вищезазначеними доводами прокуратури та зобов'язав орендаря повернути районній державній адміністрації земельну ділянку загальною вартістю 2,4 млн грн у стані, не гіршому порівняно з тим, у якому її було одержано в оренду, шляхом підписання акту приймання-передачі.

Таким чином органи прокуратури Рівненської області захистили інтереси держави у сфері земельних правовідносин та повернули державі майже 300 га земель сільськогосподарського призначення загальною вартістю 2,4 млн грн.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Студенти з В’єтнаму знову ...

КОМЕНТАРІ