За необґрунтовані тарифи Законом передбачена відповідальність - прокуратура    Прокуратурою області,за результатами вивчення в порядку представництва інтересів держави в суді стану дотримання вимог законодавства,у сфері житлово – комунального господ

За необґрунтовані тарифи Законом передбачена відповідальність - прокуратура Прокуратурою області,за результатами вивчення в порядку представництва інтересів держави в суді стану дотримання вимог законодавства,у сфері житлово – комунального господ

04.11.16 12:28 0 502
Прокуратурою області, за результатами вивчення в порядку представництва інтересів держави в суді стану дотримання вимог законодавства, у сфері житлово – комунального господарства при затвердженні вартості комунальних послуг у місті Ужгороді, розпочато кримінальне провадження за ознаками вчинення службовцями Ужгородської міської ради кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366 та ч. 2 ст. 364 КК України. Як повідомив начальник відділу організації представництва в суді та при виконанні судових рішень Іван Костів, встановлено що посадовці місцевого самоврядування у порушення вимог законодавства затвердили завищені норми утворення твердих побутових відходів для населення міста Ужгорода, що у свою чергу призвело до встановлення необґрунтованих тарифів на послуги з вивезення твердих побутових відходів.

Як свідчать матеріали вивчення затверджені Ужгородською міською радою тарифи на послуги з вивезення твердих побутових відходів на одну людину в багатоквартирних та одноквартирних будинках з наявністю всіх видів благоустрою істотно різняться від тарифів, встановлених у містах Львів та Мукачеві де такі ж послуги надаються однією групою підприємств.

Зокрема, послуги представника вказаної групи підприємств у м. Львові - є нижчими порівняно з тарифом у м. Ужгороді на 2,78 грн., а тариф на послуги з вивезення твердих побутових відходів на одну людину з одноквартирних будинків з присадибною ділянкою на 2,94 грн.

Водночас, будь-які документи, які б підтверджували проведення вимірювання кількості побутових відходів для встановлення норм надання послуг з вивезення твердих побутових відходів у м. Ужгород відсутні.

Таким чином, для перевірки зазначених обставин зареєстроване відповідне кримінальне провадження, досудове розслідування у якому здійснює нацполіція.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку побував член ...
Наступна новина: Микулинецький замок увійшов ...

КОМЕНТАРІ