Закарпаття: понад 353740 тисяч гривень сплатять лісогосподарства області за шкоду,заподіяну лісу

Закарпаття: понад 353740 тисяч гривень сплатять лісогосподарства області за шкоду,заподіяну лісу

04.11.16 13:48 0 675
В ході планових перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства ДП “Мокрянське ЛМГ” та ДП “Міжгірське ЛГ” спеціалістами Державної екологічної інспекції у Закарпатській області виявлено незаконну рубку дерев, незадовільне та несвоєчасне очищення місць рубок від порубкових залишків, пошкодження дерев до ступеня припинення росту, пошкодження підросту лісових культур, порушення термінів заготівлі деревини тощо.

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища за виявлені порушення вимог Лісового кодексу України до адміністративної відповідальності притягнуто 33 посадові особи ДП “Мокрянське ЛМГ” та 27 посадових осіб ДП “Міжгірське ЛГ” на загальну суму штрафів 7072 гривні. Держекрінспекцією проведено розрахунок розміру шкоди, заподіяної лісу, виставлено претензії ДП “Мокрянське ЛМГ” на суму 252255,89 гривень та ДП “Міжгірське ЛГ” на суму 101485,09 гривень для добровільного відшкодування завданих збитків.

В разі залишення претензій без відповіді Держекоінспекцією буде передано справу до Господарського суду Закарпатської області щодо примусового стягнення зазначених сум.

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Луцький ЦНАП перший в ...

КОМЕНТАРІ