Податковий аудит на службі у бізнесу

Податковий аудит на службі у бізнесу

06.11.16 01:12 0 1225

Будь-який субєкт підприємництва, фізична це особа чи юридична, автоматично підпадає під дію певних законодавчих актів, покликаних врегулювати процеси оподаткування та ведення звітності. Очевидно, що це чималий обєм інформації, який підприємець-початківець до прикладу, не авжди в змозі контролювати. Відбувається це з причин незнання законодавчої бази, її постійного оновлення, а також відсутності часу, бажання чи відповідальної, а головне, компетентної особи в штаті. Останній момент в малому бізнесі не завжди доцільний з фінансової точки зору, чим не гребують скористатись контролюючі органи. Єдино правильним виходом із ситуації можна вважати замовлення послуг незалежного податкового аудиту, наприклад в компанії PSP Audit. Більше про можливості, які при цьому відкриваються перед бізнесом можно прочитати за посиланням на офіційному сайті - http://www.pspaudit.com.ua/ua/services/consulting/consulting-on-accountancy.html.

Що таке податковий аудит?

Даний термін використовується у випадках, коли проводиться незалежна перевірка процесу нарахування і сплати податків в державну казну на конкретному підприємстві. Обєктом перевірки, очевидно, є фінансова документація, а саме питання її правильного оформлення, розрахунків. Думка незалежного експерта вкрай важлива, оскільки реально допомагає якісно підготуватись до зустрічі з ревізорами із податкової служби.

В яких випадках прийнято застосовувати процедуру?

Окрім згаданої вище підготовки до планового візиту податківців, процедура незалежного аудиту може проводитись в наступних випадках:

  • Зміна керівної ланки компанії (генерального або ж фінансового директора, головного бухгалтера);
  • Контроль правильності ведення бухгалтерської і податкової звітності, не повязаний з можливими перевірками;
  • Необхідність подачі документів, які вимагають контролю, у податкову інспекцію.

Структура аудиту

Незалежний експерт, який проводитиме перевірку документації, звертатиме увагу на наступні речі:

  • Відповідність тлумачення законодавчої бази в процесі визначення розміру певних видів податків;
  • Правильність нарахування і сплати податків;
  • Готовність комплекту документів до профільної перевірки органами ДФС;
  • Якість оформлення відповідної документації;
  • Відповідність систем обліку діючим нормативно правовим нормам.

В результаті проведення аудиту, спеціалісти компанії PSP Audit надають детальний звіт, в котрому вказуються зауваження до документації і поради, щодо усунення недоліків.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ