У Тернополі гуртожиток для залізничників перетворили на повноцінний будинок

У Тернополі гуртожиток для залізничників перетворили на повноцінний будинок

07.11.16 08:06 0 770
Ключі від 52 відремонтованих помешкань отримали працівники «Львівської залізниці», які проживають у Тернополі. Взяв участь в урочистому заході голова Тернопільської обласної держаної адміністрації Степан Барна.

« ми вирішуємо і соціальне питання і питання розвитку та перспективи сфери залізничного транспорту на Тернопільщині, у якій працює понад 3,5 тисячі осіб. Це мільйони надходжень податків. Тож крім слів щирої вдячності за наполегливу працю, ми підтримуємо цих людей реальними справами», — зазначає очільник області.

Важливо, що у непростий для економіки час держава знаходить можливості забезпечувати простих працівників «Укрзалізниці» не тільки робочими місцями, але й житлом. Старі кімнати гуртожитку на вул. Шопена, 17 – тепер повноцінні квартири. У старій будівлі зробили надбудову, а поруч спорудили ще чотири поверхи. Також під час реконструкції зробили шатрових дах, старі дерев'яні перекриття замінили на монолітні залізобетонні, проклали зовнішні та внутрішні інженерні мережі. Витрати з реконструкції будівлі взяло на себе підприємство, загальний кошторис склав понад 23 млн грн. Мешканці чекали на подію близько трьох років, тож тепер готові повернутися в оновлені домівки. У зданому будинку сім'ї отримали 44 однокімнатні квартири та 8 двокімнатних. Крім того, для багатодітних родин виділено по дві квартири.

«Для мешканців, які проживатимуть у цих квартирах, вже створені всі належні умови. Зроблений ремонт, встановлені газові плити, котли, умивальники, ванни. Фактично, люди можуть вже заселятися», — повідомляє начальник регіональної філії «Львівська залізниця» Іван Груник.

У перспективі мешканці гуртожитку зможуть отримати право власності на займане житло.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Как получить выгодный ...
Наступна новина: Буковинські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ