У Рівненській області завдяки реагуванню прокуратури припинено незаконне користування 9 га землі вартістю майже 300 тис грн

У Рівненській області завдяки реагуванню прокуратури припинено незаконне користування 9 га землі вартістю майже 300 тис грн

08.11.16 12:13 0 533
За результатами розгляду позову прокуратури Рівненської області, заявленого в інтересах держави, судом визнано недійсним договір користування земельною ділянкою площею 9 га та постановлено повернути її державі.

Йдеться про земельну ділянку, що розташована на території Млинівського району за межами населеного пункту та була передана у січні 2015 року органом місцевого самоврядування фізичній особі у тимчасове користування для вирощування сільськогосподарської продукції.

Прокуратурою встановлено, що вказаний договір фактично є прихованим договором оренди землі, а передача земельної ділянки відбулася поза волею законного розпорядника - Головного управління Держгеокадастру у Рівненській області, що є грубим порушенням вимог земельного законодавства.

З цих підстав прокуратура звернулася до суду з вимогою визнати недійсним договір користування землею, вартість якої становить майже 300 тис грн, та повернути її державі.

Млинівським районним судом Рівненської області позовні вимоги прокуратури задоволено в повному обсязі.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку відбулася ...

КОМЕНТАРІ