Відкрити представницький офіс Вінниччини в Брюсселі запропонував під час візиту до регіону Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгія в Україні (+фото)

Відкрити представницький офіс Вінниччини в Брюсселі запропонував під час візиту до регіону Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгія в Україні (+фото)

08.11.16 14:17 0 482
7 листопада, Вінниччину з офіційним візитом відвідали Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгія в Україні Люк Якобс з дружиною.

Дипломат взяв участь у відзначенні 2-ї річниці переїзду Донецького національного університету ім. В. Стуса до Вінниці та зустрівся з керівниками області та міста.

«Країна перебуває у стані війни, досить непроста суспільно-політична ситуація, але ми, попри все, рухаємося вперед. Ми розбудовуємо країну, все зробили для того, щоб підняти на якісний рівень систему оборони держави, і вже відчуваємо позитивні результати реформи децентралізації влади», - зазначив, відкриваючи зустріч, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій.

За його словами, Вінниччина має найбільшу кількість органів місцевого самоврядування з-поміж інших регіонів України, тому саме до неї прикута найбільша увага, коли мова йде про процеси децентралізації, зокрема й бюджетної.

« органи місцевого самоврядування отримали в три-чотири рази більше фінансового ресурсу, ніж то було до проведення бюджетної децентралізації. В поточному році централізовані капіталовкладення будуть складати 2 млрд. гривень. Поряд з макроекономічною стабілізацією це дуже позитивно вплине на розвиток регіону, - повідомив Валерій Коровій. - За нашими розрахунками, більше ніж на 400 майданчиках ведуться роботи з ремонту доріг, шкіл, дошкільних навчальних закладів та низки інших об'єктів».

Водночас, зауважив очільник Вінниччини, Уряд передає нині на місця і значну частину адміністративних повноважень: дозвільні та реєстраційні процедури. «Ми формуємо на районному рівні центри надання адміністративних послуг населенню. І органи регіонального місцевого управління перестають керувати процесом, а надають послуги. Це абсолютно нова філософія органів влади на місцях», - підкреслив голова облдержадміністрації.

Характеризуючи стан соціально-економічного розвитку Вінниччини в умовах сучасних викликів, очільник регіону відзначив динамічний поступ області, зокрема потужний розвиток аграрного комплексу. «В поточному році, завдяки великим інвестиціям у цей сектор економіки і сприятливим умовам, ми маємо історичні досягнення в цій сфері. По всіх базових позиціях наш регіон є лідером в Україні», - зауважив Валерій Коровій. Відтак наголосив, що впродовж останніх років в області вдалося створити потужне конкурентне середовище, де рівні умови для ведення бізнесу «притягують» в регіон інвестиції.

Голова облдержадміністрації акцентував також увагу на перших позитивних результатах, які відчуває Україна від реалізації угоди про Асоціюю з ЄС, та інформував дипломата про розвиток підприємств з іноземним капіталом, які працюють на території регіону.

Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгія в Україні Люк Якобс, у свою чергу, наголосив на необхідності розширення співробітництва між Україною та Бельгією.

«Між нашими країнами є певна прірва. Вона не така велика, як була раніше, однак ми й досі багато не знаємо один про одного. Раніше ми були розділені, але зараз, я вважаю, час відновлювати наші стосунки та поглиблювати їх», - підкреслив пан Посол.

За словами дипломата, попри наявну пропаганду, факти свідчать, що бельгійський бізнес в Україні є, він тут залишився і розширюється. Тож, перш за все, зауважив Люк Якобс, необхідно створювати умови, за яких бізнес почуватиме себе затишно в Україні.

Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгія також позитивно оцінив роботу з відбудови доріг, яка нині активно ведеться в державі, наголосивши на важливості якісної інфраструктури.

«Приємно чути, і це дуже важливо, що угода про Асоціацію з ЄС вже дає позитивні результати. В рамках цієї угоди можна посилювати не лише відносини Україна – ЄС, а й Україна – Бельгія», - підкреслив дипломат. А відтак запропонував керівництву Вінниччини розглянути питання щодо відкриття у Брюсселі представницького офісу регіону.











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ