На Вінниччині динаміка приросту харчової галузі за січень-вересень 2016 року становить – 11,7% (+фото)

На Вінниччині динаміка приросту харчової галузі за січень-вересень 2016 року становить – 11,7% (+фото)

08.11.16 13:48 0 485
Під час щотижневої апаратної наради директор Департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко окремо зупинився та охарактеризував роботу промислового комплексу Вінницької області за 9 місяців 2016 року по галузях виробництва області.

Що стосується виробництва харчових продуктів та напоїв, то індекс промислової продукції до відповідного періоду минулого року становить 111,7 %. Питома вага галузі в обсязі реалізованої продукції (товарів, послуг) за період 9 місяців - 64,9% від середньообласного рівня. «За відповідний період в області реалізовано продукції на суму 22,7 млрд. грн. Цьогоріч відбулось збільшення сезонного виробництва на ПАТ «Вінницький ОЖК», Вінницька птахофабрика, ПРАТ Вінниця-Млин, ТОВ «Вінницький комбінат хлібопродуктів №2 та Вінницька кондитерська фабрика. Крім того, цьогоріч раніше розпочато сезон цукроваріння, а також збільшено обсяги виробництва на ДП Немирівський спиртовий завод та ПАТ «Тростянецького м'ясокомбінату. Відповідно, динаміка приросту харчової галузі за січень-вересень 2016 року становить – 11, 7%», - наголосив посадовець.

За словами Володимира Мережка, за 9 місяців 2016 року добувними підприємствами області реалізовано промислової продукції (товарів, послуг) на суму 684,7 млн. грн., що становить 2,0% від середньообласного рівня. Деревообробної галузі реалізовано промислової продукції (товарів, послуг) на суму 1,4 млрд. грн., що становить - 4,1% від середньообласного рівня, хімічної галузі - на суму 1,1 млрд. грн., що становить 3,1%, підприємствами фармацевтичної галузі - на суму 324,4 млн. грн., що становить 0,9%, підприємствами з виробництва будівельних матеріалів реалізовано - на суму 896,1 млн. грн., що становить 2,6%, металообробки та машинобудування області реалізовано продукції на суму 1,7 млрд. грн., що становить 4,9%, підприємствами з енергопостачання області вироблено продукції (товарів, послуг) на суму 5,5 млрд. грн., що становить 15,8% від середньообласного рівня.

Як наголосив голова облдержадміністрації Валерій Коровій: «Виробники області працюють не на кількість, а на якість промислової продукції краю. А ми, на рівні влади, маємо шукати нові ринки збуту якісних товарів і тим самим покращувати економіку Вінниччини».







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ