В Україні запрацювала Інтерактивна карта проектів з енергоефективності

В Україні запрацювала Інтерактивна карта проектів з енергоефективності

09.11.16 08:44 0 548
Її розробники мають на меті забезпечити комунікацію авторів енергоефективних проектів з інвесторами з метою сприяння залученню інвестицій у ці сфери.

Карта акумулює інформацію про проекти з енергоефективності та відновлюваної енергетики в Україні.

«Держенергоефективності закликає представників бізнесу розміщувати на карті потенційні проекти, які потребують інвестицій. Таким чином, інвестор зможе у вільному доступі побачити проекти з готовим техніко-економічним обґрунтуванням, проекти з бізнес-ідеями, - наголошує голова Держенергоефективності Сергій Савчук. - На карті будуть і проекти з енергоефективності, як реалізовані, так і потенційні, які потребують фінансування за ЕСКО-механізмом або в рамках державно-приватного партнерства. Кожен може подати свою бізнес-ідею для подальшого супроводу і допомоги в реалізації».

За словами менеджера підтримки Національної ради реформ, радника Адміністрації Президента України Наталії Бойко, ця інтерактивна карта є з'єднувальним механізмом для інвесторів та ініціаторів проектів.

«Більше того, карта показує, що проекти в альтернативній енергетиці не є якимись далекими, аморфними, уявними або поодинокими. Карта продемонструє, що їх досить багато, вони цікаві та різні», - відмічає Наталя Бойко.

Розробники проектів можуть самостійно розміщувати проекти за напрямками енергоефективності та відновлюваної енергетики відповідно до статусу їх реалізації: реалізовані, діючі та потенційні.

Перейти до UA MAP, зареєструватися та розмістити свій проект можна за посиланням: www.uamap.org.ua.

Довідка. Інтерактивну карта проектів з енергоефективності та відновлюваної енергетики розроблено Держенергоефективності, Всеукраїнською агенцією інвестицій та сталого розвитку за підтримки проекту «Створення енергетичних агентств», що реалізується компанією «DeutscheGesellschaft f?r Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» за дорученням Федерального міністерства довкілля, охорони природи, будівництва та безпеки ядерних реакторів Німеччини.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ