В Луцьку на Замковій площі відкрито платну парковку

В Луцьку на Замковій площі відкрито платну парковку

09.11.16 14:08 0 550
На Замковій площі відкрито платну парковку, обладнану коштом приватного підприємства “Ельбе УА”, яке стало переможцем конкурсу з визначення оператора паркування транспортних засобів Це лише частина проекту, який допоможе впорядкувати паркування автомобілів у Старому місті. Поки що на Замковій площі почав працювати один паркомат, який обслуговує 60 паркувальних місць, але невдовзі на в'їздах в Старе місто встановлять болларди (рухомі стовпчики), ще чотири автомати та камери спостереження, а також обладнають ще 60 паркувальних місць.

Технічний директор ПП “Ельбе УА” Костянтин Пастухов розповів, що система, яка має запрацювати до кінця місяця, не має аналогів в Україні, відповідає європейським стандартам. Вона має забезпечити відеонагляд та повний контроль за усіма транспортними засобами, буде фіксувати номери і термін перебування автомобілів на території Старого міста. Інвестор уже витратив на обладнання близько 1,5 мільйона гривень, всього цей проект йому обійдеться в 2 мільйони 400 тисяч гривень.

За перебування на території історико-культурного заповідника до 20 хвилин платити не потрібно, а вартість однієї години паркування коштує шість гривень. На громадян, які проживають на території заповідника і мають зареєстрований автомобільний транспорт за відповідною адресою, для служб оперативного реагування (надзвичайних ситуацій, міліції, невідкладної медичної допомоги, аварійних), комунальних служб, зв'язку та енергопостачання ці правила не поширюватимуться.

Заступник міського голови Сергій Григоренко зазначив, що міський голова Микола Романюк доручив впорядкувати парковки у місті Луцьку. Тобто на усіх парковках комунальних і приватних будуть встановлені паркомати. Усі мають бути в рівних умовах, жодних розрахунків готівкою не повинно бути. “Крім того, платні парковки дадуть можливість залучити додаткові кошти до міського бюджету. Така практика є й у інших містах України”, - зазначив Сергій Григоренко.

Про це повідомили у Луцькій міській раді

Камери відеоспостереження https://intervision.ua/blog/kamery-videosposterezhennya
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Луцьку будуть ...

КОМЕНТАРІ