Достатньо солі та піску плюс нова техніка – Чернігів готується до викликів зими

Достатньо солі та піску плюс нова техніка – Чернігів готується до викликів зими

09.11.16 09:28 0 509
Цієї зими з ожеледицею на чернігівських дорогах і вулицях боротися буде чим. Комунальне підприємство Чернігівської міської ради, яке займається прибиранням міста – АТП-2528 – отримало залізницею майже 500 т закупленої ним солі для приготування піскосольової суміші.

Про це прес-службі міської ради розповів директор КП «АТП-2528» В'ячеслав Мовчанюк.

Вагони з сіллю прибули на станцію «Чернігів-товарний». Їх розвантаження вже відбувається і триватиме кілька днів. Після цього на базі КП по вул. 1 Травня з більшої частини цієї солі будуть зроблені кілька різновидів піскосольової суміші – для різної погоди.

Також підприємство вже має 5 тис. 300 т заготовленої раніше суміші плюс 12 тис. т піску. Всього ж на зиму потрібно понад 8 тис. т суміші. Наприклад, минулою зимою її було використано 8 тис. 600 т.

Тож тепер Чернігів цим матеріалом, без якого на дорогах у слизьку погоду не обійтися, забезпечений на весь зимовий сезон. Підприємство планує також залишити невеликий резерв на наступний рік.

За словами В'ячеслава Мовчанюка, до зимового сезону КП «АТП-2528» готує і спецтехніку. Загалом це підприємство має 51 одиницю техніки, що задіяна в зимовому прибиранні міста.

Окрім того, наразі закуплені ще 5 важких самоскидів МАЗ із комплектами зимового обладнання. Постачальник обіцяє доставити їх до 10 грудня.

Раніше, навесні цього року, парк техніки цього міського комунального підприємства вже поповнився також п'ятьма новими тракторами для прибирання тротуарів і прибордюрної частини вулиць.

Прес-служба Чернігівської міської ради

На цю тему дивіться також: відеосюжет телеканалу "Дитинець":
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина отримала ...
Наступна новина: У Чернігові проходить ...

КОМЕНТАРІ