Аграріями Вінниччини вже намолочено більше 5,2 млн тонн зерна (+фото)

Аграріями Вінниччини вже намолочено більше 5,2 млн тонн зерна (+фото)

09.11.16 12:44 0 469
Як повідомив директор Департаменту агропромислового комплексу облдержадміністрації Микола Неїлик, за даними районних управлінь агропромислового розвитку, озимих зернових культур посіяно на площі понад 330 тис. га, що становить 86 % від прогнозованої. «Озима пшениця посіяна на площі біля 300 тис. га., озимий ріпак посіяний на площі біля 75 тис. га, - повідомляє посадовець. - За період з другої половини серпня по другу декаду жовтня практично були відсутні опади. На зміну жорстокому дефіциту вологи прийшов не менш жорстокий дефіцит тепла. Середньодобова температура ґрунту на глибині загортання насіння за період з 14 жовтня по 06 листопада не піднімалась вище +6,40 С, що гальмувало темпи проростання насіння і появу сходів».

За словами Миколи Неїлика, на Вінниччині продовжується збирання сільськогосподарських культур.

«Аграріями Вінниччини намолочено більше 5,2 млн. тонн зерна. Валовий збір зерна в поточному році на 40 % перевищить минулорічний та на 7-8 % «рекордний урожай» 2014 року. Урожайність кукурудзи в поточному році становить біля 85 ц/га. Залишилось до збирання - 49 тис. га. Соя зібрана на 95 % площ - залишилось до збирання – 6 тис. га», - зазначив посадовець.

В зв'язку з дощовою погодою зібране зерно потребує сушки. Для цього в господарствах області підготовлено 218 одиниць сушарок та зерносушильних комплексів з можливою продуктивністю за добу 45,3 тис. тонн, в хлібоприймальних підприємствах та елеваторах 120 зерносушильних комплексів з можливою продуктивністю за добу 94 тис. тонн.

Цукрові буряки зібрано на 76 % площ ( з прогнозу 54,8 тис. га, зібрано 41,9 тис. га) залишилось – 13 тис. га. Працюють всі 6 цукрових заводів. Ними вироблено 268 тис. тонн.











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Мешканців Тернопілля ...
Наступна новина: На Буковині розпочалося ...

КОМЕНТАРІ