Бізнес-омбудсмен в Україні Альгірдас Шемета: Вінницька область займає передостаннє місце за кількістю скарг від місцевих бізнесменів (+фото)

Бізнес-омбудсмен в Україні Альгірдас Шемета: Вінницька область займає передостаннє місце за кількістю скарг від місцевих бізнесменів (+фото)

09.11.16 15:46 0 497
Перебуваючи з робочою поїздкою у Вінниці, бізнес-омбудсмен в Україні Альгірдас Шемета зустрівся 8 листопада, в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА із представниками місцевих ЗМІ.

Посадовець зазначив, що за півтора року діяльності Ради бізнес-омбудсмена в Україні від українських підприємців надійшло понад 1300 скарг .

«Ми почали працювати в травні 2015 року. Основною функцією Ради бізнес-омбудсмена є розгляд скарг від представників бізнесових кіл та надання підприємцям і відповідальним центральним органам виконавчої влади й самоврядування рекомендацій щодо вирішення проблемних питань бізнесу. Ми є своєрідною площадкою для бізнесу, через яку підприємці можуть вирішувати свої проблеми цивілізованим і прозорим шляхом,- повідомив Альгірдас Шемета.

Він також розповів, що від початку діяльності розпочато майже 800 розслідувань з різних питань: « 600 з них вже закриті, це ті, в яких ми досягли позитивних результатів для бізнесу. Фінансовий ефект нашої робити, тобто те що ми зекономили для бізнесу, складає більше 6 мільярдів 100 мільйонів гривень", - зауважив Альгірдас Шемета.

Також бізнес-омбудсмен зазначив, що Вінницька область займає передостаннє місце за кількістю скарг від місцевих бізнесменів. Регіон поступився лише Рівненському.

"Це гарний показник, тобто Вінниччина знаходиться на другому місці із кінця, адже з області надійшло лише 10 скарг (у Києві для прикладу – 550). Найчастіше скаржаться на роботу фіскальної служби, зокрема, щодо відшкодування ПДВ і за результатам перевірок( половина від всіх скарг). Також були скарги на органи місцевого самоврядування, зокрема, на регулювання роздрібної торгівлі. Але, як показує практика, після мого візиту у регіон кількість звернень зростає, - підкреслив бізнес-омбудсмен, - За результатами розгляду заяв вінницьких бізнесменів, фінансовий ефект складає близько 2 млн. грн.»

Загалом, бізнес-омбудсмен в Україні відзначив якісний рівень взаємовідносин між органами місцевого самоврядування області та місцевими бізнес-колами.

Саме цим він і пояснив, значною мірою, ту невелику кількість скарг, які надходять з Вінницької області, а не лише недостатньою поінформованістю бізнесу.

Альгірдас Шемета також зазначив, що до Ради бізнес-омбудсмена можна звернутись через офіційний сайт, заповнивши просту електронну форму.











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Перший в Україні ...

КОМЕНТАРІ