У рамках міжнародного проекту “Швидкі для України” чернівецька лікарня отримає спеціалізований автомобіль

У рамках міжнародного проекту “Швидкі для України” чернівецька лікарня отримає спеціалізований автомобіль

10.11.16 17:15 0 659
Чернівецький міський голова Олексій Каспрук мав робочу зустріч з координатором проектів Конґресу Українців (UCC Ukraine Appeal) паном Джоном Голюком (John Holuk), який повідомив, що вісім машин швидкої допомоги з Канади були відправлені в Україну в рамках другої фази проекту “Швидкі для України”. Ще дві машини будуть відправлені наступного тижня.

Проект був започаткований у 2015 році у відповідь на важку гуманітарну ситуацію, яка склалася в Україні в результаті російського вторгнення. Одна машина швидкої допомоги 2011 року випуску разом із спеціальним обладнанням буде передана у чернівецьку міську лікарню №1.

Від імені чернівчан Олексій Каспрук щиро подякував Конґресу Українців, партнерам та прихильникам з усієї Канади, працівникам Чернівецької міської організації Товариства Червоного Хреста України, які зробили відправку гуманітарної допомоги в Україну можливою.

У свою чергу Джон Голюк зазначив, що завдяки цій підтримці та складній логістичній роботі тисячі українців зможуть вчасно отримувати якісну медичну допомогу, а партнери проекту можуть пишатися тим, що їхні зусилля допоможуть рятувати життя в час, коли народ України хоробро захищає свою країну від російського вторгнення.

Міський голова високо оцінив невтомну працю волонтерів та підтримку проекту «Швидкі для України» всією українсько-канадською громадою, а також співфінансування керівництвом Саскачевана – міста-побратима Чернівців, транспортних витрат із доставки гуманітарної допомоги з Канади.

Сторони домовились про уточнення переліку пріоритетних потреб чернівецький медичних установ, а також про подальші робочі контакти та продовження плідної співпраці на користь громад.

Довідково

Проект «Швидкі для України» розпочато Дорадчим комітетом Саскачеван-Україна (SURAC), Конґресом Українців Канади – відділом м. Торонто, комітетом «Євромайдан» та Канадсько-Українською Фундацією під проводом Дейва Дитчака, одного з засновників Paramedic Chiefs of Canada. Після успішного завершення першого етапу у вересні 2015 року, Конґрес Українців Канади приєднався до Paramedic Chiefs of Canada з метою впровадження другої фази проекту.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ