В Луцьку депутати міської ради зустрілися з продавцями квітів

В Луцьку депутати міської ради зустрілися з продавцями квітів

10.11.16 09:09 0 485
Відбувся День депутата у дворі будинків №3 та №5 на проспекті Волі. Секретар міської ради Юлія Вусенко, обранці громади Алла Надточій, Олександр Кравченко, Тетяна Янчук, Микола Романюк, Тарас Шляхтич, Микола Дендіберін, Андрій Авраменко, Юрій Безпятко, Костянтин Петрочук, Орися Залевська, Сергій Балицький, Віктор Ящук, Сергій Савчук, спеціалісти управління розвитку підприємництва та реклами, управління містобудування та архітектури міської ради і муніципальної поліції зустрілися із продавцями квітів стихійного квіткового ринку.

До міської ради неодноразово зверталися жителі будинків №3 та 5 з проспекту Волі з проханням перенести ринок в інше місто, адже він створює чимало незручностей, знищує зелені насадження, зайняв майданчик, де бавилися діти, а сьомого листопада до секретаря міської ради звернулися продавці квітів з ініціативою провести День депутата для вирішення питання подальшої діяльності ринку.

Юлія Вусенко розповіла, що підприємців було попереджено про скасування розпорядження міського голови 2012 року, яким було дозволено тимчасово перенести квітковий ринок на час ведення будівельних робіт біля Центрального універмагу. Тобто, у липні 2015 року було прийнято рішення, яким скасовано дію попереднього. “Скоро буде функціонувати квітковий ринок біля Центрального універмагу, це можливість продавцям квітів здійснювати підприємницьку діяльність в окремому павільйоні. Ми прийшли з депутатами та працівниками міської ради, щоб порадитися, яким чином можна вирішити їхні проблеми. У мене на прийомі були підприємці цього стихійного ринку і попросили організувати День депутата. Тут присутні представники усіх депутатських фракцій, і вони висловлюють думку, що на сьогоднішній день немає законних підстав у підприємців, щоб знаходитися у цьому сквері. Раніше виконком міської ради пропонував перенести квітковий ринок на перехрестя проспекту Волі та вулиці Чехова, а згодом - на вулицю Глушець, що неподалік обласної філармонії. З боку підприємців не було зустрічних кроків. Та й виходячи зі слів підприємців, вони не готові йти на компроміс, а хочуть залишатися на цій прибудинковій території. Ми готові й надалі спільно працювати, щоб вирішити цю проблему”, - зазначала Юлія Вусенко.

Про те, що у центральній частині міста не повинно бути стихійного ринку, говорив і головний художник міста Ярослав Матвіїв. Сквер перед дитячою поліклінікою - гарна територія для відпочинку дітей з батьками. Окрім цього, стихійний ринок не відповідає стандартам, які мають бути у центральній частині обласного центру, та й не передбачений планом забудови міста.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінниччину з робочим ...
Наступна новина: На Тернопіллі триває ...

КОМЕНТАРІ