Чернігів: Дорогі друзі!

Чернігів: Дорогі друзі!

10.11.16 14:03 0 602
Щиро вітаю вас з професійним святом - Всеукраїнським днем працівників культури та майстрів народного мистецтва.

Сфера культури – це душа міста. Кожна громада міста прагне позиціонувати себе в широкому світі. Наша спільна місія у тому, щоб зберегти Чернігів як історичний центр слов'янської та козацької цивілізацій, його унікальні стародавні пам'ятки історії та культури.

Чернігів має потужний культурний потенціал, у який свій внесок зробили Леонід Глібов, Михайло Коцюбинський, Павло Тичина, Григорій Верьовка та багато інших на весь світ відомих діячів культури.

І з року в рік духовна скарбниця міста, збагачена впродовж історії, примножується культурними та мистецькими здобутками.

Одне з найважливіших завдань культури – формувати українську націю, зміцнювати національну пам'ять та ідентичність. Дуже символічно, що відтепер свято працівників культури відзначається разом з Днем української писемності та мови в один день.

Нашому місту потрібна сучасна конкурентоздатна культура, що відповідає європейським стандартам, але заснована на могутніх традиціях наших земляків та безцінних скарбах нашого народу.

Бажаю всім працівникам культури високо нести цей прапор і розвивати та примножувати національні традиції й національну культуру.

Невичерпного Вам натхнення, щирої любові шанувальників та успішного втілення мистецьких задумів.

З повагою

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: департамент ...
Наступна новина: В Житомирській області в ...

КОМЕНТАРІ