На Тернопіллі працівників культури привітали з професійним святом

На Тернопіллі працівників культури привітали з професійним святом

10.11.16 13:20 0 582
Понад 4 тис працівників культури та близько п`ятиста майстрів народної творчості Тернопільщини 9 листопада відзначають професійне свято. З цієї нагоди урочистості відбулися в обласній Філармонії. Державні нагороди з присвоєнням почесних звань Голова обласної адміністрації Степан Барна вручив двом нашим краянам – Михайлу Кузіву та Славі Луків. Ще понад 60 жителів області, які дарують нам незабутні моменти радості спілкування зі світом мистецтва, які вогнем своїх сердець, своєю творчістю, ініціативою та відданістю роботі стають рушієм змін – завдяки яким культурні та мистецькі здобутки Тернопільщини знають і високо цінують в Україні та світі – також отримали грамоти і відзнаки.

Присвятити себе культурі та мистецтву – це не лише професія, але і певний стиль життя. На цій стежині, не завжди все просто, але ті, хто зробив цей вибір, не шкодують. Водночас підростає і гідна молода зміна.

Тернопільщина славиться своїми Фестивалями – понад десяток з яких уже стали самостійними дійствами. Кожного, хто завітає у наш край, вражають своїм колоритом та самобутністю «Дзвони Лемківщини», «Братина», «Борщівська вишиванка» та багато інших мистецьких акцій. Цього року масштабно відзначили 100-річчя боїв за гору Лисоня, вшанувавши звитягу українських легіонерів – Січових Стрільців. Також родзинкою Тернопілля стають «Свята Замків», які обов'язково будуть продовжуватися й набудуть додаткової барвистості.

Водночас культурно-мистецька промоція Тернопільщини буде активно реалізовуватися не лише в теплий період року.

В Тернопільській області налічується понад 6 тисяч об'єктів культурної спадщини, діє майже три десятки музеїв, свої творчі здобутки представляють близько 3,5 тисяч аматорських колективів – з яких 335 мають звання «народний» або «зразковий» - що є одним із найкращих показників в Україні. До загальної мережі закладів культури Тернопільщини входять: 917 клубів, 877 бібліотек, понад 50 початкових мистецьких навчальних закладів. В області діє академічний драмтеатр, а також театр актора і ляльки. Спеціалістів в галузі мистецтва готують музичне училище ім. Соломії Крушельницької в Тернополі та вище училище культури у Теребовлі. Також діє велика кількість шкіл естетичного виховання та центрів народної творчості. Тож плани щодо збільшення фінансування у 2017 році дозволяють думати про додаткові перспективи та нові напрямки роботи.

За багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток української національної культури нагороджено грамотами обласної державної адміністрації:

БУТКОВСЬКОГО

Ярему Івановича



директора Заліщицької музичної школи

ГУРСЬКУ

Оксану Степанівну



лектора-екскурсовода Державного історико-архітектурного заповідника у м. Бережани

КОБАСУ

Ігоря Богдановича



молодшого наукового співробітника Національного заповідника ”Замки Тернопілля”

КОЗЕЛКО

Світлану Степанівну



директора комунальної установи Тернопільської міської ради ”Тернопільська міська централізована бібліотечна система”

КРИВКО

Марію Іванівну



директора Бучацької музичної школи

ПЕЛЕХАТОГО

Ярослава Омеляновича



головного спеціаліста відділу культури, охорони культурної спадщини управління культури обласної державної адміністрації

СМИКА

Олександра Івановича



начальника управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради

СОХАЦЬКОГО

Михайла Петровича



директора Борщівського обласного комунального краєзнавчого музею

ФЕЛЕНЧАКА

Василя Андрійовича



художнього керівника та диригента комунальної установи Тернопільської міської ради “Муніципальний Галицький камерний оркестр”

ЦЕПЛИК

Ольгу Володимирівну



старосту народного хору національно-патріотичної пісні “Заграва” комунальної установи “Тернопільський міський палац культури “Березіль” імені Леся Курбаса”;

Очільник краю відзначив грамотами колективи Борщівського, Гусятинського, Козівського, Шумського районних будинків культури; народний аматорський вокальний ансамбль ”Більчанка” будинку культури с. Більче-Золоте Борщівського району, відділ культури, туризму, національностей та релігій Чортківської районної державної адміністрації.

Також серед нагороджених – начальник відділу культури, туризму та з питань діяльності засобів масової інформації Підволочиської об'єднаної територіальної громади Інга Бабій та директор обласного літературно-меморіального музею Юліуша Словацького в м. Кременець Тамара Сеніна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Несколько причин почему ...
Наступна новина: Луцьк: департамент ...

КОМЕНТАРІ